vineri, 13 iunie 2014

Bunele maniere la nunta – cum ne comportam la o nunta ca si invitati

Petrecerea de nunta a unui cuplu de prieteni sau rude este un moment special, la care participati din dorinta de a fi alaturi de miri in aceasta frumoasa zi si de a va bucura impreuna cu ei. Pentru un astfel de moment este recomandat ca un cod al bunelor maniere sa fie respectat, astfel incat totul sa decurga perfect. 

Confirmarea prezentei la nunta.

Atunci cand primiti o invitatie la o nunta este elegant si de bun-simt sa confirmati participarea, pentru ca astfel mirii vor sti la cate persoane sa se astepte si cate meniuri sa comande, lucru ce ii va ajuta extem de mult in organizarea nuntii. 

La nunta

La nunta, punctualitatea este nespus de importanta, mai ales in astfel de zile, de aceea ar trebui sa respectati cu rigoare ora indicata pe invitatie.
La momentul intrarii in restaurant mirii va vor intampina, iar pentru ca aceasta intampinare sa aiba un bun decurs, trebuie sa dati dovada de rabdare in timp ce acestia saluta invitatii ce se afla in fata dumneavoastra. Pe tot parcursul evenimentului nu trebuie sa rapiti tot timpul mirilor, de aceea urarile scurte, concise si frumos exprimate sunt de dorit, astfel le veti oferi acestora ocazia sa interactioneze cu fiecare invitat, asa cum este normal.

Ca invitati, nu trebuie sa eclipsam momentele cheie din desfasurarea nuntii, cum ar fi dansul mirilor. Acesta este doar al lor, asa ca vom sta linistiti la locurile noastre pana cand mirii vor invita oficial toti invitatii pe ringul de dans.

In ceea ce priveste mancarea si bauturile alcoolice acestea trebuiesc consumate cu moderatie, cu eleganta, astfel incat sa nu atrageti atentia asupra dumneavoastra mai mult decat este nevoie si intr-un mod neplacut. Totodata, nu trebuie sa plecati de la receptie inainte de servirea tortului si pana ce nu aveti ocazia sa va luati ramas bun de la miri. 


Tinuta la nunta

In ceea ce priveste tinuta, este esential sa va integrati in peisaj. Adoptati o tinuta eleganta, o rochie sau o alta vestimentatie de acest fel, iar pentru domni un costum clasic sau un tip semiformal, dupa caz.
Atentie insa, nu este elegant sa purtati o rochie alba sau de o nuanta asemanatoare deoarece aceasta ii este rezervata miresei in ziua nuntii. Nici negrul nu este o alegere tocmai potrivita. Alegeti mai degraba fie culori vesele, vii, fie pastelate ori metalice. 

Copii la nunta.

Daca doriti sa fiti insotit de copiii dumneavoastra, acestia trebuie sa fie informati de acasa de natura evenimentului la care vor participa.

Va trebui ca dumneavoastra in timpul ceremoniei si al petrecerii sa ii supravegheati atent pentru a nu cauza neplaceri.
De asemenea, acestia trebuie informati cu privire la utilizarea tacamurilor si reutilizarea lor.

Trebuie sa le spuneti copiilor ca acestea nu se reutilizeaza si ca se folosesc incepand din exterior spre interior. 

Cadourile de nunta.
 
Un alt aspect tine de trimiterea cadourilor inaintea nuntii si de inmanarea lor in timpul acesteia. In primul caz, ziua nuntii nu este exact timpul potrivit pentru a intreba mirii daca le-a placut sau nu darul dumneavoastra, deoarece este posibil ca acestia sa fi primit o multime de cadouri si sa le fie greu sa isi aminteasca de la cine este fiecare.

Cu siguranta, veti primi dupa nunta un raspuns in aceasta privinta. Apoi, in ceea ce priveste inmanarea cadoului in timpul nuntii, este indicat sa cautati locul special amenajat pentru cadouri deoarece este posibil ca sarbatoritii sa nu aiba timpul necesar la dispozitie sa primeasca de la fiecare invitat darul oferit.
Totusi, acesta trebuie sa fie insotit de o felicitare scrisa sau semnata lizibil pentru a fi mult mai usor procesul de identificare ce va avea loc ulterior. 

Nu uitati ca fiecare gest este important si ca mirii la fel ca si dumneavoastra doresc sa se bucure alaturi de cei dragi de acesta zi unica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu