duminică, 22 iunie 2014

Cocarde pentru nunta

Cocardele sunt in principal cunoscute ca fiind accesorii pentru familiile mirilor si pentru nuntasi. Modelele de cocarde de nunta sunt foarte variate, de la panglici asortate cu celelalte materiale si culori din decoratiunile nuntii si pana la flori naturale si artificiale sau alte elemente naturale.
La toate nuntile la care ai participat ai vazut ca mireasa, ajutata de domnisoarele de onoare, le pune invitatilor in piept floricele albe, elegante. Dar nu doar invitatii se bucura de cocarde, ci si mirele, nasul si rudele apropiate. Daca vrei ca modelele tale de cocarde de nunta sa iasa in evidenta, atunci alege cocardele in functie de anotimpul in care are loc nunta.

Cocarde de nunta cu trandafirasi roz, Maison Dadoo

Cocarde pentru nunta: definitie si traditie

Ce inseamna, de fapt, cuvantul "cocarda"? Cocarda este o floare artificiala pe care o poarta la piept nuntasii. O alta definitie a cocardelor se refera la materialul din care sunt confectionate. In vechime, cocarda era o floare (de ceara) alba purtata de nuntasi la butoniera. Intre timp, vremurile s-au schimbat, iar optiunile s-au diversificat.

Cocarde de nunta cu craspedia, Maison Dadoo

Cocarde de nunta in culori piersica, galben si oranj, Maison Dadoo
Conform traditiei, se disting mai multe tipuri de cocarde de nunta: cocarde pentru miri (de multe ori aceste cocarde sunt in ton cu buchetul miresei); cocarde pentru parintii mirilor si pentru nasii de cununie; cocarde pentru domnisoara si cavalerul de onoare; cocarde pentru restul invitatilor.

Cocarda formata dintr-un buchetel de trandafiri din organza, pret: 3,60 lei

Cocarda formata dintr-un buchetel de floricele multicolore, pret: 4,00 lei
Chiar daca ai vazut pana acum doar modele (sa le spunem standard) de cocarde pentru nunta, si ma refer aici la florile artificiale simple puse in pieptul invitatilor, trebuie sa retii un aspect foarte important: cocardele de sezon, cele din flori naturale, sunt extrem de cautate si daca vrei sa fii in trend, cel putin cocardele mirelui si a nasului trebuie sa fie din flori naturale, indiferent de anotimp. In plus, este indicat ca modelele de cocarde pentru nunta sa fie complementare cu sezonul in care are loc nunta: primavara, vara, toamna sau iarna.

Cocarde pentru nunta, Petalia

Ce trebuie sa stii inainte de a cumpara cocarde pentru nunta

Poti sa incepi sa te intalnesti cu potentialii florari atunci cand stii deja: 1) data cand te casatoresti, 2) cine vine la petrecerea de nunta si 3) ce fel de aranjamente florale vei avea pe mese la restaurant. Daca vrei cocarde de nunta care sa fie in ton cu tema pe care ai ales-o pentru petrecere, poti sa aduci fotografii cu aranjamentele de nunta sau mostre de material pentru a-i explica florarului ce stil iti doresti sa predomine si ce culoare.
Ca sa stabilesti cate cocarde de nunta sa comanzi la florarie (daca sunt flori naturale) sau la magazinele online, trebuie sa te gandesti foarte bine cine sunt persoaele care au nevoie de cocarde si in ce moment al zilei le vei pune in piept invitatilor si rudelor apropiate.

Cocarde de nunta cu trandafirasi roz, Maison Dadoo

Cocarde de nunta cu trandafirasi roz, Maison Dadoo
Floarea care se pune la butoniera mirelui este esentiala in ziua nuntii, de o importanta majora! In aceeasi categorie cand vine vorba de importanta florilor de pus in piept, nu uita sa comanzi cocarde de nunta pentru restul barbatilor - cavalerii de onoare, tatii vostri, socrii vostri, bunicii vostri, nasul vostru, fratii vostri, cumnatii vostri si pentru alte persoane de sex masculin foarte apropiate. De asemenea, persoanele apropiate de sex feminin vor avea versiuni speciale de cocarde de nunta: mama ta, mama-soacra, bunica ta, bunica mirelui, nasa ta, sora ta, cumnata ta si asa mai departe.

Cocarde pentru nunta, Petalia

Cocarde pentru nunta, Petalia

Alege modele de cocarde de nunta in functie de sezon

Iarna, primavara, vara sau toamna? Nu conteaza care este perioada din an in care va veti casatori, din moment ce exista un numar important de cocarde de nunta potrivite pentru fiecare sezon. Cand vine vorba de alegerea modelelor de cocarde pentru nunta, este important sa te gandesti la perioada din an in care are loc ceremonia si sa alegi cocarde din flori naturale care sunt disponibile in acel anotimp.

Cocarde de nunta, www.niram-wedding.ro

Cocarde de nunta, www.niram-wedding.ro
Florile sezoniere vor crea un sentiment de ocazie speciala in ziua nuntii tale, sunt mai usor de gasit la florarii si dureaza mai mult, astfel ca nu exista riscul sa se ofileasca prea repede in pieptul invitatilor tai. In plus, sunt mai accesibile din punct de vedere financiar, din moment ce este sezonul lor.
Florarul tau te poate ajuta sa alegi cele mai bune culori si cea mai buna combinatie pentru aceste cocarde de nunta. Ghideaza-te dupa sfaturile pe care ti le da in materie de flori si verifica ofertele furizorilor de cocarde cat mai des posibil, pana cand vei lua o decizie inspirata. Mai jos iti prezentam o tipologie a florilor, in functie de anotimp, realizata de publicatia online Bride.com.

Corsaj cu orhidee care poate fi purtat de domnisoarele de onoare, pret: 35 lei

Cocarde de nunta facute din flori naturale uscate, pentru rudele apropiate; 2,75 lei

Cocarde pentru nunta de primavara

Primavara, anotimpul promisiunilor, sperantei si reinnoirii. Gandeste-te doar la ce frumos va fi cand le vei pune in piept invitatilor tai cocarde de nunta in culori stralucitoare, puternice. Flori care sunt potrivite pentru nuntile de primavara: zambile, azalee; floarea miresei (Gypsophila paniculata); garoafe de un rosu aprins sau garoafele cu petale albe si un strop de roz; galbenele; camelii; narcise galbene; frezii; gardenii si trandafiri de gradina de culoarea pepenelui galben; iasomie, lavanda sau liliac; orhidee tropicale; lalele; crini, lacramioare, sangele-voinicului.

Cocarda de nunta cu trandafiri tros, 123flori.ro, pret: 19 lei

Cocarda de nunta cu orhidee Cymbidium, 123flori.ro, pret: 35 lei
 

Cocarda din trandafiri si gipsofila, www.niram-wedding.ro

Cocarda din trandafiri si hedera, www.niram-wedding.ro

Cocarde pentru nunta de vara

Vara, anotimpul fericirii si al bucuriei, iti poate crea mici neplaceri din cauza temperaturilor ridicate. Iata ce flori sunt potrivite pentru nuntile de vara: frezii, trandafiri Tros, gardenii, gerbera, hortensii, panselute, bujori, trandafiri in culori cat mai vii si cat mai vibrante, crini, orhidee, lalele, floarea-soarelui, sangele-voinicului, Delphinium, crizanteme albe, garoafe rosii ca focul si chiar spice de grau. De asemenea, un trandafir alb impreuna cu un boboc de dalie si cateva frunze verzi vor constitui o floare extrem de romantica pentru reverul mirelui. 

Cocarda realizata din lavanda, grau si mei - ideala pentru o nunta de vara, pret: 2,90 lei

Cocarda realizata din spice naturale de grau - ideala pentru o nunta de vara, pret: 2,40 lei
 

Cocarda formata dintr-o floarea-soarelui din organza, ideala pentru nunta de toamna pret: 7,50 lei

Cocarda formata dintr-o cala mica cu tul, ideala pentru nunta de toamna, pret: 2,30 lei

Cocarde pentru nunta de toamna

Toamna este anotimpul romantismului si frumusetii, asa ca este perioada potrivita pentru a folosi culori calde de toamna pentru aceste cocarde de nunta. Iata ce flori sunt potrivite pentru nuntile de toamna: cale, dali, trandafiri de gradina, margarete, gladiole, hortensii, crizanteme, narcise albe sau galbene, garoafe albe, roz sau de culoarea untului, trandafiri colorati, tuberoze, lalele, iasomia de Madagascar (Stephanotis), orgidee Cymbidium in culorile toamnei.

Cocarde facute din flori naturale uscate (crizantema) ideala pentru nunta de toamna, pret: 1,70 lei

Cocarde facute din flori naturale uscate, ideala pentru nunta de toamna, pret: 1,99 lei



Cocarda formata dintr-un buchet de trandafiri, pret: 5,00 lei

Cocarda formata dintr-un buchetel de margarete, pret: 5,70 lei

Cocarde pentru nunta de iarna

Pana si iarna, cand ne cuprinde magia sarbatorilor, nunta ta ar avea de castigat daca vei folosi flori potrivite pentru nuntile de iarna: camelii, dalii, violete, lalele, Rododendron, orhidee Cymbidium, hortensii, macese, narcise galbene, nemtisor (de munte), zambile. 

Cocarda formata dintr-o lalea si Gypsophila, 123flori.ro, pret: 25 lei 

Corsaj cu Orhidee Cymbidium, 123flori.ro, pret: 30 lei
In plus, mai poti folosi si alte flori de iarna pentru a infrumuseta ziua nuntii tale - fie ca este vorba de aranjamentele florale ample pentru mesele de la restaurant, fie ca este vorba de cocarde de nunta. Modelele de cocarde pentru nunta de iarna trebuie sa faca in principal un singur lucru: sa sublinieze si sa scoata in evidenta elementele ale anotimpului rece, cum ar fi: conurile de pin, frunzele de Ilex de un verde intens si fructele mici si rosii de Ilex.
Cocardele de nunta pentru mire (cele care se pun la butoniera), pot sa contina in sezoul rece ramurele de molid, pastai de eucalipt, seminte de eucalipt, crengute de trandafiri, macese rosii si muschi de copac. De asemenea, cocardele pentru nunta de iarna pot fi realizate si cu: Scabiosa japonica (numita popular si sipica), boabe de Calin (Viburnum) si Astrantia de culoare rosie (numita popular si "stevie de munte").

Ce trebuie sa retii despre aceste cocarde de nunta

Cocardele difera in functie de rangul nuntasilor: miri, parinti, nasi, domnisoare si cavaleri de onoare, invitati. Cocardele din flori naturale sunt in general mai scumpe decat cocardele din flori artificiale. Trebuie sa discuti cu un florar profesionist inainte de nunta despre metodele prin care poti mentine proaspete cocardele din flori naturale. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu