vineri, 13 iunie 2014

Bunele maniere la nunta pentru nasii de cununie




Un moment la fel de emotionant si important ca propria nunta este acela cand deveniti nasul si nasa unei tinere familii. Astfel, deveniti parintii lor spirituali ce au indatorirea de a ii sfatui intotdeauna de bine, de a le fi alaturi in toate momentele importante din viata lor de acum incolo, nu doar in cele fericite ci si in cele de rascruce.


Rolul pe care vi-l asumati este unul foarte importat si ceea ce fiecare pereche de nasi trebuie sa constientizeze este ca motivul pentru care mirii v-au ales pentru a le fi alaturi este acela ca va apreciaza si au incredere in dumneavoastra.

Desi in trecut era un obicei uzual acela de a alege drept nasi o pereche matura, astazi ii alegem in functie de alte criterii; astfel alegem o pereche dintre prietenii nostrii cu care ne intelegem bine si alaturi de care ne distram pe cinste, in asa fel incat personalitatile cuplurilor noastre sa se potriveasca.

Indiferent de tipul de cuplu ce este ales pentru a fi nasi, acestia trebuie sa tina cont de cateva norme de buna conduita, care au rolul de a elimina orice mica neplacere ce poate fi cauzata. 

Costuri suportate de nasi.
 
In primul rand, este un obicei autohton ca nasii sa suporte costurile slujbei religioase, buchetul miresei, al nasei si a lumanarilor pentru cavaler si domnisoara de onoare.

 Daca doriti si considerati ca mirii vor accepta, puteti sa va implicati in alegerea ornamentelor pentru lumanari si a aranjamentelor pentru biserica.

Astfel puteti ajuta tanara pereche ce si asa are destule griji pe cap. Insa, atentie, ne implicam doar daca suntem solicitati, altfel am putea deranja in vre-un fel mirii, chiar si fara intentie. 

Cadoul de nunta.

Apoi, data fiind importanta rolului dumneavoastra nu doar in acesta zi, ci de acum incolo, ceea ce oferiti celor pe care i-ati cununat este un lucru la fel de important. E posibil ca tinerii casatoriti sa nu aiba dorinte exagerate insa trebuie sa tinem cont de cateva aspecte.

Incercati, ca in timpul ce se scurge din momentul acceptari propunerii lor si pana la nunta, sa va dati seama de ce si-ar putea dori. De asemenea, daca la nunta se va merge pe traditionalul cadou, sub forma de bani, e bine sa optati si dumneavoastra pentru aceasta varianta. Daca nu, atunci cu siguranta veti dori sa faceti tot posibilul pentru a le oferi mirilor un cadou de neuitat, tinand cont si de ceea ce le-ar fi folositor sau ceea ce si-ar dori. 

Traditii si obiceiuri.

De asemenea, dupa cum stim in tara noastra sunt cateva zone geografice cu obiceiuri foarte specifice, cu mult diferite si care uneori ne pot surprinde. Astfel, daca sunteti nasii unei perechi ce este din alta regiune si nunta va avea loc acolo, este indicat sa va informati in legatura cu specificul zonei dar si sa discutati deschis cu mirii pentru a vedea ce pasi trebuie urmati si cum.

Am intalnit multe cazuri in care mireasa cu nasa au gandit o modalitate ingenioasa de a impaca pe toata lumea si astfel au avut parte de momente minunate din punctul de vedere al traditiilor urmate si toata lumea a fost nu doar multumita ci chiar incantata.

Nu uitati ca rolul nasilor este acela de a fi alaturi de o familie ce se afla la inceput de drum.

Aceasta misiune incepe din momentul in care ati acceptat sa le fiti alaturi iar perioada pe care acesta se va desfasura este nedeterminata.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu