vineri, 27 iunie 2014

Tort de ciocolata

Nunta reprezinta cea mai stralucitoare sarbatoare din viata omului, organizata in jurul ritualurilor laice ori religioase. Unul dintre cele mai vechi obiceiuri de nunta este impartirea tortului, iar regele torturilor pentru nunta si nu numai este tortul de ciocolata. Ti-am pregatit o galerie de poze cu torturi din ciocolata pentru a face o alegere fericita la nunta ta.
  Nu intamplator ciocolata a facut din tortul de nunta regele torturilor. Ciocolata duce la eliberarea endorfinelor, substante secretate de corpul uman atunci cand suntem indragostiti. De asemenea, compusii din ciocolata pot declansa in creier receptori care te ajuta sa te relaxezi in situatii de stres. Prin urmare, ciocolata si dragostea alcatuiesc un "cocktail" minunat in celebrarea nuntii.
  Creatorii de torturi de ciocolata (da, pot fi numiti creatori si veti vedea in galeria de poze din articol ca am dreptate sa-i numesc asa) cauta mereu sa va aduca noi si noi variante ale acestui rege al torturilor. Priviti pozele, inspirati-va din ele si... savurati-le in asteptarea zilei cand veti avea tortul vostru de nunta.

Tortul de ciocolata "all inclusive"

  Am denumit astfel acele torturi de ciocolata in care, oriunde veti privi si de oriunde veti gusta, veti da de ciocolata si numai ciocolata. Atentie! Nota clasica a acestor torturi este completata si imbogatita spre modernitate de forme atipice, de decoratiuni inedite, de designul ce va uimeste instantaneu. Ganditi-va la tema nuntii voastre si alegeti modelul dorit pentru tortul in intregime din ciocolata.
 Cofetaria "Acapulco"
 Cofetaria "Acapulco"
 Cofetaria "Arta"
  Ciocolata alba este si nu este ciocolata.
  Fiind produsa cu unt de cacao (plus zahar, lapte, vanilie si alte arome) o numim ciocolata, dar nu contine cacao pudra, de aceea are o culoare apropiata de alb si gust diferit de cel a alciocolate amare sau cu lapte.

  Dar ce mai conteaza atunci cand din combinatiile de gusturi si de nuante maro si alb se nasc adevarate opere de arta.
Cofetaria "Acapulco"
Cofetaria "Cristina"
Cofetaria "Acapulco"
Cofetaria "Dana"
 Cofetaria "Pralina"
 Cofetaria "Arta"  Cofetaria "Dana"
Cofetaria "Dana"

Tortul de ciocolata multicolor

Imaginatia omului nu are limite. Pana si regele torturilor a simtit asta de-a lungul vremurilor. Din clasicul si sobrul tort, cum ii sta bine unui rege, incet-incet si-a dat jos hainele imparatesti sau fracul si papionul, imbracand haine mai noi, mai colorate, mai pline de viata. Decoratiunile sunt din martipan sau chiar naturale (flori, crengute etc.). Gustul tortului de ciocolata a ramas insa neschimbat.

Cofetaria "Anastyl"Cofetaria "Andalusia"
Cofetaria "Acapulco"
Cofetaria "Andalusia"Cofetaria "Arta"
Cofetaria "Saveur"Cofetaria "Biancom"
Cofetaria "Saveur"Cofetaria "Pralina"
Cofetaria "Andalusia"Cofetaria "Dana"
Pe langa cele 30 modele de totruri de ciocolata, va ofer un bonus: tortul din minitorturi!!

Dupa o calatorie atat de dulce in lumea torturilor, am mai inteles inca o data ca tortul de ciocolata poate fi considerat regele torturilor, iar alegerea lui va fi extraordinara pentru o nunta eleganta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu