duminică, 15 iunie 2014

Bunele maniere la nunta – Domnisoarele de onoare


Domnisoarelor de onoare, presupun ca de abia asteptati ziua cea mare a prietenei voastre dragi.

In mod sigur aveti deja cateva planuri si idei inedite pentru o zi de neuitat.

Nu uitati insa ca sunteti domnisoare, iar unor domnisoare li se cuvine sa respecte cateva reguli de bun simt. De aceea s-a creat codul bunelor maniere pentru domnisoare de onoare.

Pentru a va usura munca, am decis sa va pun la dispozitie un fel de „plan” de urmat, in ordine cronologica, dupa care daca va ghidati - veti elimina toate neplacerile ce pot fi cauzate de necunostinta unor aspecte. 


Ce se intampla inainte de nunta?

Ceea ce va trebui in mod obligatoriu sa faceti, este sa o ajutati pe mireasa cu absolut orice ar avea nevoie. Primul suport pe care i-l puteti acorda este cel al alegerii rochiei de mireasa. Exista extrem de multe modele, iar de una singura ii va fi aproape imposibil sa aleaga.

Totusi, aveti grija sa nu o fortati spre un anumit model care va place voua. In fond este ziua ei si implicit decizia ii apartine in totalitate. Apoi, discutati cu mirii despre planurile lor si mentineti o relatie stransa nu doar cu ei dar si cu cavalerii de onoare ai viitorului sot.

Petrecerea Burlacitelor.
Puneti-va de acord asupra unei locatii si surprindeti-o cu un party de neuitat. De asemenea este ocazia perfecta pentru a-i darui un cadou din partea domnisoarelor de onoare, un dar simbolic care sa o aminteasca mereu de clipele petrecute impreuna cu voi. 

Rochia domnisoarelor de onoare.

Selectarea rochiilor pentru domnisoarele de onoare este un alt detaliu ce va trebui planuit impreuna cu mireasa. Indiferent ca va fi ea cea care va plati rochiile, sau vi le veti cumpara singure, acestea vor trebui sa satisfaca, in primul rand, exigentele miresicii (in materie de culoare, stil, material etc).
Buchetele pe care le comandati, atat cele pentru voi cat si buchetul miresei, vor fi responsabilitatea voastra. Asigurati-va ca acestea vor fi pregatite perfect si mai ales la timp. Totodata, daca sunteti rugate, ajutati-o pe mireasa in organizarea asezarii invitatilor la mese. Ar fi foarte bine sa pastrati o copie a acestui plan, si sa o aveti la voi in ziua nuntii pentru cazuri neprevazute. 

La Nunta

In ziua nuntii, probabil vi se va cere sa fiti langa mireasa pentru a o ajuta la imbracarea rochiei de mireasa, la aranjarea coafurii si la machiaj. Asadar, fiti gata inaintea ei, pentru a-i putea dedica cat se poate de mult timp.

La biserica, alegeti o domnisoara de onoare care va avea grija de trena si voalul rochiei de mireasa. O alta domnisoara va trebui sa aiba grija de buchetul miresei pe toata durata ceremoniei religioase. Drumul spre altar, il veti parcurge in spatele miresei, impreuna cu un cavaler de onoare. La fel se va intampla si atunci cand parasiti biserica.
La receptie. Cu toate ca este ocazia ideala pentru o petrecere pe cinste, inainte sa inceapa distractia va trebui sa ii mai acordati putin sprijin miresei. Prin urmare, intampinati invitatii impreuna cu mirii si cavalerii de onoare. Preluati cadourile de nunta si adapostiti-le intr-un loc prestabilit. Nu uitati sa zambiti pe toata durata evenimentului, sa fiti gratioase si pline de tact, chiar si atunci cand ceva nu va este pe plac (de exemplu rochia de domnisoara de onoare). Fiti gazde auxiliare – oferiti-le invitatilor sa se semneze in cartea de oaspeti, conversati cu cei prezenti si tratati-i pe toti cu maxima amabilitate.


Dupa valsul miresei, este de preferat ca primul cu care dansati sa fie un cavaler de onoare. Dupa ce acest dans s-a incheiat, plimbati-va printre mese si invitati-i sa petreaca si pe cei ce par descurajati sau stanjeniti. Dansati, dansati si dansati! Petrecerea nu se poate opri, iar voi sunteti responsabile cu mentinerea unei atmosfere festive.

In rest, tot ce trebuie sa faceti este sa ii acordati un suport emotional miresei atat inainte de nunta cat si in ziua cea mare.
Incercati sa prindeti buchetul de mireasa si petreceti in stil mare. Distractie placuta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu