marți, 3 iunie 2014

10 surprize neplacute in ziua nuntii II -- AMR 87--

6. Ti s-a rupt o unghie

Depinde cat de grav este. Daca doar a inceput sa se rupa, va trebui sa-ti reinnoiesti manichiura pentru ca acea crapatura sa nu avanseze; cumpara un lac de unghii cu sclipici, pe care il vei aplica dupa ce vei fi acoperit unghia cu o pelicula de adeziv puternic. Daca unghia se rupe de tot, iar restul sunt lungi si nu te induri sa le scurtezi, ai nevoie de un set de unghii false. De fapt, doar de o unghie, pe care sa o vopsesti exact ca pe celelate si sa fii atenta sa nu o pierzi.
  • MASURA DE PREVENIRE: Nu lasa unghiile foarte lungi sau macar fereste-te sa faci treburi care ti le pot distruge. Desigur, e foarte important sa incepi din timp un tratament de fortificare a acestora.
  • 7. Ti se scurge machiajul

    Daca nunta e vara, machiajul ar trebui adaptat conditiilor meteo. De exemplu, in locul fondului de ten poti folosi o crema hidratanta nuantatoare, fardul de obraz poate fi inlocuit cu un autobronzant sau o pudra bronzanta, iar la conturul negru al ochilor poti renunta in favoarea unei mascara. Desigur, daca ai apelat la un make-up artist, nu ai cum sa te confrunti cu problema asta, fiindca stie exact ce are de facut.
  • MASURA DE PREVENIRE: Categoric, trebuie sa faci in asa fel incat sa impiedici transpiratia excesiva. Daca ai la tine un spray cu apa termala si il folosesti din cand in cand, machiajul nu se va scurge, ba chiar se va fixa.

8. Bronz ratat

La dus, foloseste lufa pentru a masa usor zonele "calamitate", apoi hidrateaza-ti bine corpul, insistand in partile unde bronzul a fost mai intens. O alta solutie este stergerea cu lapte. Daca acum zonele cu pricina au devenit mai deschise, foloseste un spray bronzant pentru a retusa, apoi aplica din nou crema hidratanta.

9. Ti-a iesit un herpes

Plasturii anti-herpes chiar pot fi incadrati in categoria "produse-minune". Nu doar acopera ca prin farmec problema, dar o si trateaza. In plus, se "pierd" pe sub machiaj. Incearca Compeed Cold Sore Patches si nu te mai gandi deloc ca s-ar observa ceva.

10. Menstruatia apare pe neasteptate

Fireste ca nu o poti opri (desi exista o pilula care poate face asta), insa e foarte important sa reduci eventualele simptome cu care vine la pachet: dureri de burta, de cap, stare de disconfort, flux crescut in prima zi etc. Din fericire, exista medicamente pentru toate astea. Totusi, evita consumul de "excitante": cafea, sucuri acidulate, vin rosu etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu