luni, 29 iulie 2013

Află cum îţi faci singură buchetul de mireasă!

Specialiştii în planning propun reducerea cheltuielilor de nuntă pe cât posibil şi trecerea la „modul handmade”. unica.ro te învaţă să îţi faci singură buchetul de mireasă!

Trăim vremuri delicate din punct de vedere financiar şi ideal este ca nunta să rămână o amintire deosebită, fericită, nu un eveniment care să te încarce cu niscaiva credite la banci. Aşadar, învaţă să îţi faci singură buchetul!

Sfat: Înainte să începi, practică mai întâi procedeul cu nişte flori artificiale. Florile de mătase pot fi reutilizate de mai multe ori pentru experimentare şi pot fi, de asemenea, folosite ulterior în casă pentru alte aranjamente.

Un buchet simplu, rotund, cu tulpini lungi este modelul cel mai uşor de realizat la domiciliu. Ideal ar fi să alegi un singur tip de floare pentru că eşti novice în acest domeniu, aşadar trebuie să simplificăm lucrurile cât mai mult. Trandafirii sunt o alegere populară şi de efect, mai ales că aceştia pot rezista manevrelor stângace ale unei începătoare.

 

Buchet de mireasă din trandafiri roz


1. Forma ai decis-o. Vei realiza un buchet în formă de cupolă. Dacă eşti o mireasă petite, foloseşte 25-30 de fire, iar dacă eşti înaltă între 55 şi 60. 

2. Cu ajutorul unui cuţit de florărie îndepărtează frunzele nedorite şi spinii.

3. Cât manevrezi şi tai tulpinile ţine-le sub un jet de apă pentru o mai bună conservare. Secţionează-le puţin mai lungi decât le doreşti la final.

4. Aranjează trandafirii fir cu fir încercând să păstrezi o formă unitară, bine închegată, solidă.

5. Odată ce toate florile sunt la locul lor, prinde tulpinile cu bandă specială, în două locuri: în partea de sus şi de jos. Lasă florile să se odihnească în apă pentru câteva minute.

6. Taie tijele la lungimea dorită.

7. Ia o bucata de panglică sau rafie şi înfăşoară straşnic tulpinile, cu o mişcare circulară. Prinde materialul cu un ac stilizat.

8. Pulverizează pe trandafiri un spray special de la florărie ce are menirea să le conserve şi să le dea un aspect fresh, peliculizat şi intens.

9. Achiziţionează un mâner deosebit pentru buchetele de mireasă şi montează-l exact ca pe o teacă. Optează pentru modelele încrustate cu mărgeluţe, cristale, perle sau paiete pentru un plus de efect. De asemenea, poţi să lipeşti câte o perluţă pe petalele roz. Efectul e minunat!

10. Dacă nu îţi place ideea unui mâner, mergi pe varianta unei panglici late, a unei funde şi a unor mici charmuri pe care să le agăţi genţil.

Tips:
• Când tai tulpinile fă asta doar sub apă, cu o foarfecă de grădină sau un cuţit special
• Pănă a doua zi plasează buchetul într-o vază mare, în loc răcoros, umplută pe jumătate cu apă călduţă
• Nu lăsa în apă frunze sau orice alte materiale ce ar putea degrada calitatea apei şi favoriza dezvoltarea de bacterii
• Presară în apă puţin zahăr şi picură nişte zeamă de lămâie. “Hrana” buchetului trebuie să conţină un amestec de substanţe nutritive, substanţe acide şi substanţe anti-bacteriene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu