miercuri, 10 iulie 2013

Traditii care ar trebui pastrate la nunta

Sunt momente in viata noastra pe care le dorim prelungite la nesfarsit, iar pentru femei, nunta este cu siguranta unul dintre acele momente. Majoritatea cuplurilor din ziua de astazi incearca sa fie cat mai moderni, iar ceremonia si receptia sa ii reprezinte pe ei in totalitate. Este normal sa fii constient ca pana la urma este nunta ta, si nu a parintilor sau a rudelor tale. Dar sunt cateva lucruri, care din punctul nostru de vedere ar trebui pastrate. Nu vorbim de hora in fata blocului din centrul Bucurestiului, sau “Ia-ti mireasa ziua buna” cu lautarii la tine in casa, dar vorbim despre cateva traditii care fac ca o ceremonie sa devina nunta si care sunt caracteristice acestui eveniment.

In primul rand, familia este elementul principal dintr-o nunta. La o nunta este vorba de comunitate, despre a impartasi cu cei dragi tie unul din cele mai importante momente din viata ta, iar faptul ca familia iti este martora la declararea iubirii si angajamentului tau fata de cineva, este juramantul suprem pe care il poti face.

In plus, ei nu numai ca impartasesc cu tine acest moment superb, dar este posibil sa se regaseasca pe ei ca si persoane. O nunta scoate din oameni, in general, ceea ce este bun si oarecum ascuns, pentru ca o nunta sarbatoreste iubirea si legarea a doua destine pe viata, iar acesta este un lucru care necesita in primul rand curaj, dar si siguranta in propriile forte. Rudele joaca un mare rol in construirea personalitatii noastre si a vietii de familie, asa ca prin petrecerea si ceremonia ta, ii poti sarbatori si pe ei.

In ziua de astazi, tot mai multe nunti sunt oficiate in afara lacaselor sfinte, si ceremoniile devin tot mai scurte. Dar ceremonia, indiferent cat este de formala, fac nunta sa se numeasca nunta. Din punctul nostru de vedere, acea jumatate de ora sau o ora in care se celebreaza uniunea, este foarte importanta, in primul rand pentru ca acela este momentul cand toti ochii sunt atintiti asupra cuplului. Asadar, poate ar trebui sa va ganditi de doua ori asupra locului unde vreti sa deveniti sot si sotie, si sa alegeti sa va faceti ceremonia de uniune in biserica, pentru ca trairile sunt cu totul altele, semnificatiile de asemenea se schimba, iar nunta voastra va deveni un eveniment nemuritor.

“Poti saruta mireasa” sunt niste cuvinte asteptate de toti invitatii. De ce? Simplu. Aceasta replica sugereaza primul vostru sarut in calitate de sot si sotie, si este un sarut plin de semnificatii, de vise si de noi inceputuri. Pastreaza acest sarut, pentru ca este de nepretuit! Cine nu ar vrea sa fie sarutat de persoana pe care o iubeste cel mai mult pe aceasta lume?

Pentru ca o nunta sa fie de neuitat, trebuie sa petreceti pe cinste. Indiferent de cum alegeti sa faceti acest lucru, faceti-o cu stil si pastrati aceasta traditie cu sfintenie. Tine minte faptul ca receptia este primul moment in care invitatii pot interactiona asa cum trebuie cu mirii. Asa ca, rezerva cateva minute pentru fiecare persoana in parte, dupa care culegeti impreuna fructul stradaniei si al atator luni de munca asidua pentru organizarea acestei receptii. Distrati-va, simtiti-va bine si faceti ca acest eveniment sa fie unul de neuitat.
Un moment frumos la o nunta este cel al discursurilor. Atunci cand cineva spune o poveste amuzanta despre miri si reprezentativa, sau atunci cand cineva spune ce ii inspira proaspetii casatoriti sau ce a invatat de la ei si din iubirea lor. Acestea sunt lucruri frumoase, care subliniaza simbolistica unei comuniuni intre doua persoane, si sunt lucruri care iti dau curaj si care te fac sa iti dai seama ca, pe langa greutatile pe care le veti avea de indurat de-a lungul vietii, sunt o multime de sentimente si intamplari frumoase care va vor umple inima de fericire si implinire.

Asadar, aceste cateva traditii sunt ceea ce transforma o nunta frumoasa intr-o nunta magica si plina de simboluri. Sunt lucruri care fac nunta ta sa devina un eveniment de neuitat si iubit de toata lumea. Celebrarea unei iubiri este un moment foarte frumos, iar tu poti face ca acest moment sa fie al tau.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu