duminică, 7 iulie 2013

ALEGEREA POTRIVITA A RESTAURANTULUI

Din multitudinea de oferte, alegerea restaurantului se dovedeste adesea a fi cea mai dificila. Avand in vedere ca este locul in care se desfasoara receptia si multi invitati vor veni numai la restaurant, merita sa depuneti toate eforturile pentru a asigura o locatie placuta, eleganta si potrivita evenimentului.

Atunci cand va hotarati asupra unuia trebuie sa aveti in vedere capacitatea si forma salii, culoarea predominanta (mocheta, draperiile, scaunele), pozitia mesei de prezidiu – ea trebuie sa aiba o vedere buna catre orice colt din sala, locul barului si pozitia ringului de dans.

Exista localuri care dispun de mai multe spatii, sali. Daca Dumneavoastra ocupati un singur spatiu este bine sa intrebati de la bun inceput daca mai sunt si alte evenimente in paralel cu al Dumneavoastra. Daca da, asigurati-va ca exista solutii in cazul in care muzica incepe sa se amestece, daca invitatii Dumneavoastra vor interfera des ce ceilalti ( holuri comune ), daca exista suficient personal pentru servire si daca fiecare sala dispune de grup sanitar separat ( si daca sunt curate! )

Pentru nuntile care se tin primavara tarziu sau vara puteti alege un restaurant cu gradina, un restaurant pe malul lacului sau chiar o nunta in aer liber. Trebuie sa fiti foarte atenti ca in cazul unei ploi spontane aveti unde sa va invitati oaspetii – fie intr-un cort modern, fie in interiorul restaurantului.

Cand in sfarsit v-ati decis asupra locatiei, incepeti discutarea ofertei cu seful restaurantului.
Pentru anumite sali, foarte luxoase si cautate, se percepe o taxa – chiria pe local. Intrebati seful de sala daca pentru locatia aleasa de Dumneavoastra exista chirie. Un al doilea pas este stabilirea meniului. Majoritatea restaurantelor au anumite tipuri de meniu prestabilite si continutul lor variaza in functie de pret. Un alt aspect important in discutarea meniului sunt bauturile. Cele mai multe restaurante nu accepta sa veniti.

Dumneavoastra cu bauturile insa, daca aveti noroc sa gasiti un astfel de restaurant intrebati seful de sala cate sticle din fiecare sortiment sunt necesare numarului de invitati pe care il aveti. In cazul in care bauturile vor fi servite din restaurant, stabiliti cu seful salii daca se vor servi tip open bar si daca exista anumite limite pe ore.
O alta problema delicata mai ales in Bucuresti sunt locurile de parcare. Intrebati daca restaurantul are locuri suficiente rezervate.

Anumite restaurante includ in pretul meniurilor si alte servicii cum ar fi modeste aranjamente florale, artificii, formatii, etc.

Nu uitati sa intrebati daca tortul miresei si cafeaua sunt incluse in pretul meniului. De indata ce ati cazut de acord asupra tuturor detaliilor, incheiati un contract cu restaurantul respectiv in care sa stipulati toate clauzele discutate. Astfel, pentru maxima siguranta treceti in contract data nuntii, faptul ca nu exista ora de inchidere a restaurantului, o schita a meniului cu pretul acestuia si felurile de mancare precum si celelalte detalii mai sus amintite.

La incheierea contractului vi se va solicita un avans, care de asemenea trebuie trecut in contract. In cazul in care va razganditi asupra localului sau anulati evenimentul nu veti mai primi banii inapoi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu