Din multitudinea de oferte, alegerea
restaurantului se dovedeste adesea a fi cea mai dificila. Avand in
vedere ca este locul in care se desfasoara receptia si multi invitati
vor veni numai la restaurant, merita sa depuneti toate eforturile pentru
a asigura o locatie placuta, eleganta si potrivita evenimentului.
Atunci cand va hotarati asupra unuia
trebuie sa aveti in vedere capacitatea si forma salii, culoarea
predominanta (mocheta, draperiile, scaunele), pozitia mesei de prezidiu –
ea trebuie sa aiba o vedere buna catre orice colt din sala, locul
barului si pozitia ringului de dans.
Exista localuri care dispun de mai
multe spatii, sali. Daca Dumneavoastra ocupati un singur spatiu este
bine sa intrebati de la bun inceput daca mai sunt si alte evenimente in
paralel cu al Dumneavoastra. Daca da, asigurati-va ca exista solutii in
cazul in care muzica incepe sa se amestece, daca invitatii Dumneavoastra
vor interfera des ce ceilalti ( holuri comune ), daca exista suficient
personal pentru servire si daca fiecare sala dispune de grup sanitar
separat ( si daca sunt curate! )
Pentru nuntile care se tin
primavara tarziu sau vara puteti alege un restaurant cu gradina, un
restaurant pe malul lacului sau chiar o nunta in aer liber. Trebuie sa
fiti foarte atenti ca in cazul unei ploi spontane aveti unde sa va
invitati oaspetii – fie intr-un cort modern, fie in interiorul
restaurantului.
Cand in sfarsit v-ati decis asupra locatiei, incepeti discutarea ofertei cu seful restaurantului.
Pentru anumite sali, foarte
luxoase si cautate, se percepe o taxa – chiria pe local. Intrebati seful
de sala daca pentru locatia aleasa de Dumneavoastra exista chirie. Un
al doilea pas este stabilirea meniului. Majoritatea restaurantelor au
anumite tipuri de meniu prestabilite si continutul lor variaza in
functie de pret. Un alt aspect important in discutarea meniului sunt
bauturile. Cele mai multe restaurante nu accepta sa veniti.
Dumneavoastra
cu bauturile insa, daca aveti noroc sa gasiti un astfel de restaurant
intrebati seful de sala cate sticle din fiecare sortiment sunt necesare
numarului de invitati pe care il aveti. In cazul in care bauturile vor
fi servite din restaurant, stabiliti cu seful salii daca se vor servi
tip open bar si daca exista anumite limite pe ore.
O alta problema delicata mai ales
in Bucuresti sunt locurile de parcare. Intrebati daca restaurantul are
locuri suficiente rezervate.
Anumite restaurante includ in pretul meniurilor si alte servicii cum ar fi modeste aranjamente florale, artificii, formatii, etc.
Nu uitati sa intrebati daca tortul
miresei si cafeaua sunt incluse in pretul meniului. De indata ce ati
cazut de acord asupra tuturor detaliilor, incheiati un contract cu
restaurantul respectiv in care sa stipulati toate clauzele discutate.
Astfel, pentru maxima siguranta treceti in contract data nuntii, faptul
ca nu exista ora de inchidere a restaurantului, o schita a meniului cu
pretul acestuia si felurile de mancare precum si celelalte detalii mai
sus amintite.
La incheierea contractului vi se va solicita un avans,
care de asemenea trebuie trecut in contract. In cazul in care va
razganditi asupra localului sau anulati evenimentul nu veti mai primi
banii inapoi!
Broderia a fost pornita. Aici e inceputul - o revarsare de flori si clopote, de verighete si panglici. Acum luam primele fire de fericire si le coasem la locul lor. Nu exista model de urmat. Timpul va va da fire de matase si bumbac de toate culorile, fire de aur si argint, noduri de intuneric. Trebuie sa le primiti pe toate - si impreuna sa teseti din ele o minune, o forta, o frumusete numai a voastra!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu