miercuri, 31 iulie 2013

Cum sa reduci costurile pentru luna de miere?


In loc sa stai la un hotel de 5 stele, te poti orienta catre unul putin mai ieftin. Sau poti lua tot o camera la un hotel de 5 stele, dar poti sa cobori putin pretentiile in legatura cu optiunile camerei. De altfel, daca sunteti un cuplu cu spiritul aventurier, puteti inchiria o cabana undeva la munte, sau puteti merge prin Europa, cu rucsacul in spate, stand la hosteluri.

Este o perioada grea (din punct de vedere economic) pentru toata lumea, si sunt convinsa ca nu ti-ar strica cateva sfaturi despre cum mai poti reduce din cheltuielile pentru luna de miere. Am cativa pasi de urmat pentru tine:

Planuieste-ti mai intai luna de miere.

Stiu ca ti se pare ciudat sa iti planuiesti luna de miere inaintea sa pui la punct detaliile legate de nunta, dar este o medota excelenta de a economisi. In primul rand, te va ajuta sa iti stabilesti data nuntii intr-un anotimp in care vei gasi cele mai bune oferte pentru luna de miere. In al doilea rand, te va asigura ca ai platit pentru hotel, avion si alte lucruri importante, destul de devreme astfel incat sa ai parte de cele mai mici preturi posibile. Daca lasi totul pe ultima suta de metri, te vei trezi ca platesti de 2-3 ori pretul normal pentru biletele de avion si cazare.

Alege perioada potrivita din an.

Un lucru crucial pentru a economisi bani in organizarea lunii de miere, este alegerea perioadei potrivite din an . Chiar daca asta inseamna sa iti planuiesti nunta in functie de plecarea in luna de miere, sau chiar daca asta inseamna sa iti amani luna de miere cu cateva luni dupa nunta. In functie de unde anume vrei sa mergi, trebuie sa alegi sezonul corect. De exemplu, daca vrei sa mergi intr-o vacanta prin Europa, alege luna octombrie. In off-season, multe hoteluri si locuri interesante vor fi inchise, dar trebuie sa te gandesti si ca in mijlocul sezonului, preturile vor fi la apogeu.

Foloseste cardul de credit corect

Stiu ca vei fii pana peste cap cu cheltuielile, asa ca poate ar fi mai bine sa iti faci un card special pentru calatorii, pentru a putea plati in rate. Exista astfel de carduri de tursim de la agentii de turism sau de la anumite banci. Intereseaza-te si alege-l pe cel mai bun pentru tine. De asemenea, daca pleci in strainatate, nu uita sa ai un card care sa nu iti retraga comision pentru tranzactiile in tari straine, caci il vei goli foarte repede.

Orienteaza-te spre calatoriile all-inclusive

Unul din cele mai bune moduri in care poti economisi bani, sunt calatoriile all-inclusive. Acestea sunt pachete care includ tot ceea ce ai nevoie si care de multe ori te vor salva de la batai de cap atunci cand vine vorba de organizarea lunii de miere.

Schimba-ti putin prioritatile

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu