luni, 22 iulie 2013

Cum sa scrii juramintele personale

In ziua de astazi, tot mai multe cupluri isi doresc o nunta cat mai personala, care sa ii reprezinte din toate punctele de vedere, si in care sa nu fie constransi de traditii care pe ei nu ii reprezinta. Din aceasta categorie (a lucrurilor non-traditionale) fac parte si juramintele personale. Pentru cei care isi doresc ca juramintele sa fie spuse din prisma sentimentelor lor si nu a Bibliei (de exemplu), urmam pas cu pas ceea ce trebuie facut pentru a scrie juramintele asa cum trebuie

vorbeste cu cel care va oficia casatoria. Cel putin la noi in tara, nu sunt multe persoane de acord cu juramintele personale, intrucat suntem inca puternic legati de traditii, ca si popor. Asadar, inainte de toate, vorbeste cu cel responsabil cu oficierea castoriei si afla daca este de acord.

- nu lasa totul pe ultima suta de metri. Juramintele nu sunt ceva ce ti-ai dori sa faci in graba. Acestea necesita timp, pentru ca tu sa reusesti sa exprimi cu claritate ceea ce simti si ceea ce iti doresti de la o viata alaturi de logodnicul tau.

- cauta idei de la familie si prieteni. Daca ai un moment in care clachezi, sau in care esti prea agitat/a pentru a putea sa dai randament, cauta idei si sustinere in familie si prieteni. Cine stie ce idee stralucita poate avea unul dintre ei?

- revizuieste-ti relatia. Ce moment poate fi mai bun pentru a trece in revista toata relatia voastra decat cel in care trebuie sa iti scrii juramintele? Adu-ti aminte de cum v-ati cunoscut, de cum v-ati cuplat, de cum ati trecut peste momentele grele, de cum te-a facut relatia voastra sa te maturizezi, etc.

-  inspira-te din filme si din cantece, din poezii si din povesti. Pune mana pe foaie si pix si scrie tot ce auzi sau ce vezi si tot ce ti se pare ca te ajuta sa iti exprimi senimentele “in the proper way”.

- stabiliti cateva reguli. Nu vrei sa treci prin momente jenante in care tu scrii cateva randuri, iar iubitul tau spune o intreaga poveste despre voi doi. Vorbiti dinainte despre cat de mari sa fie juramintele, despre lucrurile pe care le puteti sau nu spune.

- stabileste-ti durata speech-ului. Este important ca ceea ce spui sa nu dureze mai mult de 1-2 minute, pentru ca, desi suntem convinsi ca ai putea vorbi despre iubitul tau ore sau zile in sir, adu-ti aminte ca trebuie sa fii scurta si la obiect, intrucat trebuie sa il lasi si pe el sa vorbeasca (si sa nu ii lasi pe invitati sa adoarma
cel mai important lucru este sa vorbesti din inima. Daca ceea ce spui vine din suflet si nu din obligatie (sau din ceea ce se asteapta altii de la tine sa spui), totul va decurge perfect.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu