duminică, 21 iulie 2013

Bunele maniere la nunta pentru mire

In ceea ce priveste bunele maniere care i se aplica conduitei mirelui in ziua nuntii, acestea nu se deosebesc foarte mult de cele ale miresei.

Totusi, este bine de stiut ca mirele va avea cateva responsabilitati, „datorii”, de care va trebui sa tina cont, pentru a le dovedi tuturor ca alegerea miresei a fost una potrivita si pentru a le demonstra persoanelor invitate ca este o gazda desavarsita.

In acelasi timp, o atitudine adecvata denota o inalta stima fata de cei prezenti la evenimentul sarbatorit.

Responsabilitati inainte de nunta.

In primul rand, inainte sa o ceri pe aleasa inimii tale, ar fi bine sa le faci o vizita formala parintilor ei si sa stai de vorba mai ales cu tatal acesteia. Intr-adevar, acest obicei nu se mai practica asa cum se facea inainte.

Totusi, este un gest care dovedeste faptul ca ai primit o buna crestere si ca intentiile tale sunt serioase. Daca totusi, ea ti-a spus deja „DA”, aceasta vizita se poate intampla ulterior.

Nu esti obligat de nimeni sa tii cont de acest aspect, insa in mod sigur vei crea o impresie foarte placuta daca nu vei sari peste el.

Invitatiile la nunta

La un moment dat va trebui sa decideti daca doriti sa fie si copii prezenti la nunta voastra. In cazul in care decideti sa aveti invitati doar din randul persoanelor majore, sau aproape majore, veti avea cateva optiuni pentru a le comunica acest lucru familiilor cu copii, intr-un mod delicat, nejignitor.

Ar fi bine sa fi tu, partea masculina a cuplului, cel care va raspandi informatiile cu privire la acest detaliu. Cum vei face acest lucru? 

Codul bunelor maniere spune ca vei putea include pe invitatiile de nunta o nota de subsol cu textul „Eveniment Dedicat Adultilor”, spre exemplu. In acelasi timp, poti omite numele copiilor de pe invitatii si sa mentionezi ca astepti un anumit numar de persoane (aici incluzi doar numarul adultilor), sau ca ai rezervat un anumit numar de locuri. Asfel vei evita momentele jenante in care ai fi nevoit sa dai aceasta informatie, personal.

La nunta

Inainte sa intri in sala unde veti organiza petrecerea, asigura-te ca le-ai urat bun-venit tuturor invitatilor. De asemenea, normele de conduita spun ca vei intra in locatie doar dupa ce toti invitatii au sosit. Trebuie sa fii foarte atent la acest lucru, pentru ca daca vei uita sa intampini un invitat, va fi posibil ca acesta sa se simta ofensat si sa te catalogheze ca fiind lipsit de bun-simt.

Odata inceputa petrecerea, incearca sa treci pe la fiecare masa, impreuna cu mireasa, sa iti saluti inca o data invitati si sa ii inviti sa se fotografieze cu voi. Este de ajuns sa faceti cate o fotografie cu fiecare familie, pentru ca acestia vor intelege ca ziua ta este foarte incarcata si ca trebuie sa te ocupi de toti cei prezenti in mod egal.

In ceea ce priveste cavalerii de onoare, nu se impune nici un cod in alegerea lor. Fie ca iti alegi rude, prieteni ori chiar colegi de lucru, selectarea lor iti este lasata la propria decizie, fara sa existe vre-o regula care sa iti impuna o anumita persoana sau un numit numar de cavaleri de onoare.

 Stim ca este destul de stresant si uneori chiar infricosator sa fi mirele, insa noi suntem aici pentru a te ajuta sa te relaxezi, sa iti afli in timp responsabilitatile si in acest fel sa te bucuri de o zi de neuitat, fara eventuale surprize neplacute. Nu uita sa porti cravata!

Destinde-te si distreaza-te!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu