joi, 11 iulie 2013

Marturiile pentru nunta, o adevarata arta!

Este incredibil cum toate lucrurile pot lua amploare de pe o zi pe alta. Daca mergeai acum cativa ani la o nunta, nici prin gand nu iti trecea ca vei gasi in farfurie un manunchi de bombonele albe prinse intr-un saculet din voal si legate cu fundita.

Nu mica ne-a fost mirarea atunci cand pentru prima oara am intrebat ce reprezinta saculetii cu pricina si daca se pot lua acasa. Pun pariu ca nici macar nu stiam daca sunt margele ori bomboane si daca se pot manca. Dar, imediat ce am pus intrebarea, ne-a venit si raspunsul. "Bilutele" cu pricina erau "marturii" sau, mai precis, darul pe care mirii il fac invitatilor ca semn de multumire pentru prezenta la nunta lor.

marturii

marturii

Marturiile care sunt, de obicei, migdale glazurate, cinci la numar, simbolizeaza cele mai importante elemente pe care se cladeste o casatorie: sanatate, bunastare, fericire, fertilitate si longevitate.

marturii

marturii

Odata cu trecerea timpului, acest obicei al daruirii maruriilor a luat amploare intr-un mod simtitor. In plus, marturiile pe care noi le stiam nu au mai ramas aceleasi. Mirii au preferat sa inlocuiasca traditionalele bomboane cu alte obiecte mai putin comestibile, insa poate ca mult mai frumoase: cristale, lumanarele, mici obiecte decorative, ingerasi, lebede, inimioare.

marturii

marturii

Exista un numar foarte mare de "cadouase" de acest gen care se pot darui pe post de marturii. Creatorii de pretutindeni s-au gandit sa inventeze fel si fel de obiecte de la cele extrem de ciudate, pana la cele foarte haioase.

marturii

marturii

Si cum asta nu ar fi tot, aceste marturii nu sunt atat de accesibile pe cat par. Pentru un astfel de cadou poti plati sume destul de mari. Gandeste-te numai la acelea care au incluse in lucratura lor fel si fel de cristale, perle naturale, metale precum aur, argint sau platina. Daca stai sa te gandesti bine, pentru un obiect atat de nesemnificativ pe care omul il arunca intr-un colt uitat, nu merita sa dai atatia bani.

marturii

marturii

In general, oamenii care merg la nunti sunt prea putini interesati de aceste obiecte pentru care noi cheltuim "o caruta de bani". Din pacate, ei nu apreciaza nici stradania noastra si nici sacrificiile pe care le facem. Acestia vin sa se distreze, iar daca au mancare gustoasa, bautura din plin si muzica buna, atunci distractia e garantata.


 marturii 

Desi sunt superbe, marturiile raman totusi un cadou mai mult sau mai putin important. Nu este nevoie sa cheltui o avere, poti pune intr-o cutiuta frumoasa, cele cinci bomboane traditionale, iar gestul tau va fi cu adevarat remarcat.

marturii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu