miercuri, 24 iulie 2013

Buchetul miresei

Florile sunt cele care dau culoare, in general, oricarui tip de eveniment. Fii sigura ca in ceea ce priveste o nunta, vor avea un rol foarte important. Buchetul si decoratiunile florale vor fi in centrul atentiei si vor fi unele din cele mai fotografiate detalii ale ceremoniei si receptiei tale.

Este important ca atunci cand iti construiesti buchetul si iei o decizie asupra decoratiunilor care vor infrumuseta si parfuma atmosfera receptiei, sa fii sigura ca se potrivesc cu stilul si tema acesteia. La fel cum tema ceremoniei si a receptiei trebuie sa te reprezinte pe tine, asa trebuie sa te reprezinte si florile pe care le alegi.

Primul pas in construirea buchetului pe care ti-l doresti, este alegerea florilor. Fiecare floare si culoare a acesteia reprezinta o trasatura de personalitate, iar daca esti in lipsa de idei, te poti orienta dupa acest criteriu (in acest sens vom reveni cu un post in care vom explica semnificatia florilor care se folosesc in general pentru buchetele de mireasa). De asemenea, cel care se ocupa de organizarea acestui accesoriu, te poate ajuta cu sugestii pentru potrivirea culorilor pentru a-l incadra in decorul nuntii. Daca totusi esti indecisa, te poti insipra din buchetele celebritatilor pe care le-au avut la nuntile lor.

Al doilea pas in construirea buchetului, este sa vorbesti cu cel pe care l-ai ales sa se ocupe de acest lucru pentru a stabili modelul buchetului. Unul dintre cele mai elegante tipuri de buchet este cel in cascada (exemplu in imaginea de mai jos), un model pe care nu ai cum sa nu il iubesti: este elegant, delicat si nu ai cum sa dai gres cu el.


Atunci cand vei discuta cu florarul, este bine sa aduci poze si sa ii arati modelele care iti plac, pentru ca el sa iti sugereze cum este mai bine si mai potrivit pentru tine sa construiti buchetul. Dar inainte sa vorbesti cu el despre acest aspect, fii sigura ca ai in minte tema si decoratiunile pentru ceremonie si receptie, pentru ca buchetul tau sa se potriveasca in cadrul acestora.

De asemenea, trebuie sa iti stabilesti bugetul pe care doresti sa il acorzi acestui accesoriu, pentru ca in functie de modelul si de florile pe care le alegi, pretul buchetului poate urca vertiginos.

Tine minte ca diversitatea florilor consta in primul rand in anotimpul in care acestea cresc. Desi florarul pe care l-ai ales este posibil sa aiba flori din toate anotimpurile, nu ti-ai dori ca la nunta care se tine iarna sa ai un buchet cu floarea soarelui (decat daca tema nuntii este chiar vara).

Procesul de alegere a florilor si de construire a buchetului nu este deloc unul usor, asa ca incearca sa fii cat mai organizata si sa tii in vedere tema si stilul ceremoniei, si totul va iesi asa cum trebuie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu