duminică, 7 iulie 2013

Cererea in casatorie

Iata, domnilor, cum sta treaba: mai intai, trebuie sa gasiti fata. Nu are rost sa faceti pasul acesta fara femeia visurilor voastre. Apoi  inelul, asa ca alegeti cu atentie. Invitati-o undeva, asezati-va in genunchi si intrebati-o: ” Vrei sa fii sotia mea?” Cu putin noroc, va raspunde “da”.
Va spune “da”, dar..hmm..asta nu e altceva decat o cerere in casatorie mecanica si banala. Daca esti cu adevarat indragostit, acorda timpul si atentia necesara pentru a face acest moment memorabil.
 Aceasta este piatra de capatai a relatiei voastre si are nevoie de tandrete, grija si romantism. Pana la a cadea in genunchi si a rosti intrebarea, nu uita sa pregatesti terenul. Vei vedea ca partenera va aprecia timpul si atentia acordata detaliilor.

Daca este o fire romantica, pune la un loc intr-o cutie cateva amintiri memorabile din relatia voastra, de exemplu fotografii, suveniruri adunate in timp, ca de pilda servetelul pe care v-a notat numarul ei de telefon cand v-ati intalnit prima oara sau felicitarea ce a insotit primul buchet de flori pe care i l-ai trimis, biletele de la primul film vizionat impreuna. Si, bineinteles, lucrul pe care il va vedea cand se va astepta mai putin: cutiuta cu inelul..Da, acum e momentul sa rostesti cuvintele acelea pe care le-ai repetat de atatea ori.
Prea rezervat, crezi? In regula, se poate si altfel. Invit-o intr-un tur al locurilor ei favorite, petreceti ziua impreuna afara. Invit-o la restaurantul ei preferat, faceti ceea ce v-a facut placere in timpul cand o curtai, cand incercati sa va cunoasteti. Incheie ziua recreand prima voastra cina romantica si fa cererea in casatorie imediat dupa desert.
 
Vremea nu e de partea ta? Nici o problema. Ce zici de un joc de-a “vanatoarea de comori”? Creaza o ambianta misterioasa, lasa la vedere un biletel care spune ” Urmeaza curcubeul; la capatul lui vei gasi aurul.”

Presara apoi drumul catre camera cu ceva ce stii ca-i place ( bomboane, petale de trandafiri etc.) , cand va ajunge la usa un alt bilet va spune “Datorita tie, lumea mea are culoare”..iar cand o va deschide, te va vedea pe tine, emotionat, gata sa rostesti cele mai frumoase cuvinte pe care o femeie le poate auzi.

 Ai putea, de asemenea, sa dispari in orizonturi cu ea, sa mergeti intr-un loc in care isi dorea de mult sa ajungeti, sa urmariti apusul soarelui impreuna, si acolo, atunci, sa o ceri de sotie.

Pana la urma, ceea ce conteaza este ca ceea ce esti pe punctul sa faci vine din suflet, iar efortul tau va fi apreciat cu siguranta. Asa ca ia-ti inima in dinti si intreab-o. Va spune “DA”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu