duminică, 3 august 2014

5 alimente de evitat in meniul de nunta

Nunta se apropie cu pasi iuti si incepeti sa va ganditi deja la meniul pentru nunta. In cazul in care nu doriti un meniu traditional si vreti ca nunta voastra sa fie diferita si la acest capitol, aveti grija la cateva alimente pe care este bine sa le evitati in meniul de nunta.
Fiecare cuplu isi doreste ca nunta sa fie cea mai frumoasa zi din viata si, desigur, sa ramana cat mai mult timp in amintirea tuturor invitatilor. Unii miri fac tot posibilul ca nunta lor sa fie cat mai deosebita si nu precupetesc nici un efort in acest sens. Alegerea unui meniu de nunta cat mai delicios dar si diferit, reprezinta una dintre cele mai mari provocari ale planificarii nuntii.

De evitat: Mancaruri crude sau exotice

Poate ca este la moda ca meniul de nunta sa includa si cateva aperitive sau chiar feluri de mancare mai "exotice", cum ar fi sushi sau fructe de mare, orice contine carne sau oua crude. Acest tip de mancaruri este foarte riscant din doua puncte de vedere. In primul rand, nu toata lumea agreeaza aceste feluri de mancare (batranii si copiii sunt cei mai inversunati impotriva acestora), iar un meniu bazat pe aceste produse poate fi un dezastru. In al doilea rand, produsele crude sau fructele de mare sunt extrem de perisabile, ceea ce sporeste riscul aparitiei unor intoxicatii alimentare grave in randul nuntasilor.
Pont: In cazul in care nunta voastra are un specific mai deosebit, este bine sa ai si variante de rezerva in cadrul fiecarui fel de mancare.
 Sushi

De evitat: Mancaruri cu ingrediente cu potential alergenic

Evident ca nu poti sti la ce este alergic fiecare dintre nuntasi, insa exista ingrediente care sunt puternic alergenice si pot crea probleme multor persoane. Daca toate ingredientele fiecarui fel de mancare ar fi la vedere, fiecare invitat s-ar putea feri de ceea ce ii face rau. Insa acest lucru este imposibil. Dintre ingredientele de evitat trebuie neaparat mentionate crustaceele (crab, homar, creveti), nucile (nuci, alune, cajun, migdale), branzeturile cu mucegaiuri si semintele (soia). Mancarurile specifice bucatariilor asiatice sau arabe sunt mult mai des vinovate de aparitia unor alergii, datorita faptului ca printre ingredientele de baza se afla tocmai cele mentionate mai sus.
Pont: Cel mai simplu mod de a evita declansarea alergiilor este sa eviti, pe cat posibil, aceste ingrediente. Cel mai sigur este ca in meniu sa fie scris ce ingrediente contine exact fiecare fel de mancare.
 Produse din soia

De evitat: Mancaruri tip fast-food

In cazul in care voi credeti ca tema nuntii se preteaza la un meniu tip fast-food sau pur si simplu sunteti fanii acestei bucatarii rapide, mai ganditi-va o data inainte de a stabili meniul. In primul rand, foarte putine teme pot incadra acest tip de mancare. In al doilea rand, se presupune ca nunta este un eveniment cat de cat elegant, prin urmare nu este foarte indicat sa servesti un tip de mancare ce presupune folosirea degetelor. Invitatii sunt eleganti, locatia este decorata...
Pont: Daca nunta ta se potriveste cu acest tip de bucatarie, adapteaza mancarea pentru nunta. Poti inlocui aripioarele picante cu piept de pui pane picant, iar hamburgerul poate fi servit ca aperitiv, in format mini.
 Mancare tip fast-food

De evitat: Mancaruri foarte picante

Poate ca voi sunteti pasionati de mancarurile foarte picante, insa nu toata lumea gusta cu placere acest tip de mancare. Condimentele puternice pot chiar dauna sanatatii unora dintre invitati (de exemplu, persoanele care sufera de gastrita sau ulcer, femeile insarcinate, copiii sau batranii, nu apreciaza mancarurile foarte picante). Nu puteti avea pretentia de a cunoaste regimul alimentar al fiecaruia dintre nuntasi.
Pont: In cazul in care doriti ca meniul de nunta sa contina un fel de mancare picant, alegeti ca acesta sa fie preparat intr-o varianta mai "cuminte". Astfel, voi veti avea in meniu exact ce va doriti, iar nuntasii vor gusta cu placere si din preparatul respectiv.
 Sos iute

De evitat: Mancaruri cu sos abundent

Multe feluri de mancare delicioase contin o cantitate apreciabila de sos. Fie ca este vorba despre o friptura in sos de piper sau paste cu sos, aceste mancaruri nu sunt foarte potrivite pentru meniul de nunta. In afara de faptul ca, in general, sosurile sunt grele si incetinesc digestia, ceea ce va avea ca rezultat nuntasi obositi si fara chef de dans ori distractie, sosurile sunt foarte periculoase si din punct de vedere estetic. Oricat de atenti ar fi atunci cand mananca, invitatii pot avea surpriza de a picura putin sos pe haine.
Pont: In loc sa alegeti pentru meniul de nunta un fel de mancare cu mult sos, alegeti sa serviti la nunta sosul alaturi. Fiecare invitat va asezona mancarea cu cantitatea de sos dorit sau va evita sosul.
 Paste bolognese


By Karena.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu