luni, 4 august 2014

Cum îţi alegi bijuteriile de mireasă

Chiar dacă rochia de mireasă este elementul principal al ţinutei tale, urmată îndeaproape de voal şi pantofi, nu trebuie să neglijezi nici bijuteriile pe care le vei purta la nuntă.
Ele pot să înfrumuseţeze rochia sau, din contră, să-ţi strice look-ul.
Bijuteriile se aleg în funcţie de stilul şi croiala rochiei – ţine cont mai ales de decolteu – coafuraă accesoriile de pe rochie şi din par, tema nunţii.
Cele mai practice sunt seturile cu inele, cercei, colier, brăţară care nu te lasă să faci greşeli în ce priveşte asortarea bijuteriilor. Dar dacă ai o piesă anume pe care ţii neapărat să o porţi, poţi să-ţi alcătuieşti singură un set în jurul respectivei piese. Important este ca toate elementele să fie din acelaşi material, cu acelaşi gen de piatră. Bineînţeles că nu vei purta brăţară de perle şi colier din argint.

Colierul se alege în funcţie de decolteu

Decolteul rochiei este cel care dictează alegerea colierului. Unele rochii nu îţi permit să porţi nimic la gât, pe când la altele este absolut necesar să asortezi un colier. Pentru o rochie fără bretele poţi să alegi un colier mai mare, fie din perle, fie din metal, cu sau fără pietre. Dacă ai o rochie cu detalii complicate în jurul umerilor, colierul trebuie să fie foarte simplu: un şirag de perle sau un lănţişor fin din metal.
Dacă rochia ta are un decolteu asimetric, ideal ar fi să renunţi la colier pentru că ai încărca prea mult zona gâtului. La un decolteu pătrat asortează un lănţişor scurt, care să ia o formă rotundă când e aşezat la gât. Decolteul în V se potriveşte cu un colier care să ia aceeaşi formă.
Iar dacă ai o rochie cu spatele gol va trebui să alegi un colier care arată şi de la spate la fel de bine ca din faţă.

Cerceii cu şurub sau lungi?

Asta vei hotărâ în funcţie de colier. Nu poţi purta cercei candelabru dacă ai un colier mare. Aceştia merg mai bine fără colier pentru că sunt îndeajuns de spectaculoşi încât să atragă toate privirile. Dacă vrei să porţi şi colier alege mai degrabă cercei fini, mici, ori cu şurub ori un pic mai lungi.
În alegerea cerceilor poţi ţine seama şi de forma feţei tale. Pentru faţa rotundă ai nevoie de cercei lungi şi subţiri care să dea senzaţia de lungime. Pentru faţa dreptunghiulară, din contră, este mai bine să alegi cercei mici, cu şurub. Iar o faţă în formă de inimă se potriveşte cu cercei tip lacrimă sau candelabru. Dacă ai un chip oval eşti cea mai norocoasă – îţi poţi alege orice tip de cercei. 
Chiar dacă rochia de mireasă este elementul principal al ţinutei tale, urmată îndeaproape de voal şi pantofi, nu trebuie să neglijezi nici bijuteriile pe care le vei purta la nuntă.
În ceea ce priveşte brăţara, ai mai multă libertate de alegere, aici nu prea ai cum să greşeşti. Singura condiţie ar fi ca brăţara să se asorteze cu restul bijuteriilor.
Întregul set, fie că îl cumperi sau îl alcătuieşti va trebui să ţina seama de accesoriile de pe rochie, pantofi şi din păr. Dacă pe rochie sau pantofi ai perle cusute, atunci şi bijuteriile vor fi tot din perle. Dacă ai cristale în păr, alege bijuterii cu diamante sau zirconiu.
În principiu, cu cât rochia este mai complicată şi mai accesorizată, cu atât mai simple vor fi bijuteriile. Dacă rochia este simplă, îţi permiţi să fii mai excentrică atunci când alegi colierul sau cercei

Broşa, un accesoriu versatil

Multe mirese ignoră broşele şi adevarul este că nici nu se potrivesc întotdeauna. Dar dacă ai o rochie prea simpla şi vrei să o aduci la viaţă sau dacă ai nevoie de o pată de culoare, broşa este ideală.
În funcţie de croiala rochiei şi celelalte accesorii o poţi purta în peipt, în talie, pe umăr, pe mănuşa, pe panglica buchetului de mireasă sau chiar în păr. Desigur, ea trebuie să se potrivească de minune cu restul bijuteriilor.
Dacă vrei o pată de culoare în ţinută sau vrei să asortezi ceva cu perlele colorate de pe rochie, atunci solutia este o broşă cu pietre colorate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu