marți, 19 august 2014

Top 7 greseli pe care sa NU le faci in planificarea nuntii

Planificarea nuntii de vis poate fi o grea incercare chiar si pentru cel mai organizat cuplu. Oricine poate face greseli, oricine poate avea scapari si, desi toata lumea iti va da cate un sfat, exista detalii care pot fi omise. Greselile cele mai frecvente facute de cupluri in organizarea nuntii pot fi evitate daca veti fi putin atenti.
In cazul in care tu si viitorul tau mire ati crezut ca organizarea nuntii este dificila, dar nu intr-atat incat sa omiteti sau sa gresiti ceva, inseamna ca ori nu ati luat foarte in serios acest lucru, ori ca sunteti niste idealisti romantici. Organizarea nuntii implica atat de multe etape, capitole, alegeri, decizii si detalii, incat este foarte greu sa nu uiti sau sa nu gresesti ceva. Iata cele mai comune sapte greseli care se intampla in organizarea nuntii.

Greseala nr.1: Bugetul explodeaza


 


Cuplu numara bani

Nu este nicio noutate: costa foarte mult sa faci o nunta. De multe ori insa, miresele entuziasmate faccumparaturi, contracteaza si dau avansuri pentru diverse produse si servicii fara sa aiba un buget real, bine stabilit si la un moment dat descopera socate ca si-au cheltuit totibanii (ai lor sau ai parintilor) si nu au achizitionat nici macar jumatate din tot ceea ce au nevoie pentru nunta.
Daca si tu jonglezi cu banii si cuavansurile fara sa fii sigura ca iti vei permite sa achiti produsele sauserviciile pe care le contractezi in totalitate, atunci vei avea o problema serioasa. Crede-ne pe cuvant: floraria nu iti va livra florile sau lumanarile fara sa fie achitate si nu iti vei putea modifica sau ridica rochia de mireasa fara sa o platesti in totalitate. Organizarea unei nunti nu este o gluma.
Cea mai mare greseala pe care poti sa o faci atunci cand incepi sa planifici nunta, este sa nu pui pe hartie un buget pe care, atentie, sa il respecti cu strictete. Ai nevoie de ajutor? Apeleaza la viitorul miresau la o prietena - orice persoana pe care o stii mai organizata si care este obisnuita sa calculeze sau sa tina o contabilitate domestica. Altfel, vei risca sa nu ai tot ce ti-ai dorit sau ai nevoie in ziua nuntii.

Greseala nr.2: Cununia civila


Semnarea cerificatului de casatorie

In cazul in care intentionezi sa te casatoresti civil (legal) in aceeasi zi in care vei avea si ceremonia religioasa si petrecerea de nunta, trebuie sa iei in calcul numarul de zile legal stabilit de la momentul depunerii cererii de casatorie pana la realizarea efectiva a acesteia. Tine cont si de faptul ca in vederea obtinerii certificatului de casatorie trebuie sa faceti o serie de analize obligatorii, iarcertificatul medical prin care se atesta ca sunteti apti pentru casatorie este valabil numai 14 zile de la data emiterii.
Prin urmare, calculati foarte exact de cat timp aveti nevoie si aveti la dispozitie, din momentul in care faceti analizele, depuneti cererea de casatorie si data la care sunteti programati pentru cununia civila la Primarie sau la Oficiul Starii Civile. Una dintre cele mai mari greseli pe care le poti face este sa intarzii depunerea actelor pentru casatoria civila si sa afli ca ai fost programata la 5 zile dupa data nuntii. Este inutil, speram, sa precizam ca nu poti fi cununata religios in absenta unui certificat de casatorie legal.

Greseala nr.3: Iti comanzi rochia de mireasa prea tarziu


Proba rochie de mireasa

Daca ti-ai ales rochia de mireasa, ai banii necesari si nu ai indoieli in ceea ce priveste modelul, materialul sau alte detalii, comanda rochia de mireasa imediat ce te-ai hotarat asupra ei. Nu amana momentul sub pretexte precum "lasa ca mai am timp", "mai astept ca poate mai slabesc/ma ingras" sau, si mai rau, "am nevoie de banii acestia acum pentru altceva". Asigura-te ca iti comanzi rochia de mireasa cu cel putin 6 luni inainte de data planificata a nuntii.
Poate ti se pare prea devreme, insa trebuie sa iei in considerare faptul ca foarte multe rochii de mireasa sunt facute sau aduse din strainatate pe comanda, prin urmare pot sa apara diverse probleme: materialul, accesoriile sau marimea pe care le vrei sunt indisponibile pe moment, rochia are nevoie de modificari sau voalul pe care il doresti nu exista in aceeasi nuanta sau cu aceeasi broderie ca a rochiei. In afara de aceste aspecte, trebuie sa ai timp si pentru alegerea celorlalte accesorii, cum ar fi pantofii, poseta, manusi sau bijuterii. Ai grija ca atunci cand te ocupi de rochia de mireasa si de celelalte accesorii pentru tine, sa iti amintesti ca si mirele are nevoie de costum, camasa, pantofi si alte accesorii si sa il indemni si pe el sa achizitioneze toate acestea din timp.

Greseala nr.4: Prea multi invitati


Camera de hotel cu doua paturi

Asigura-te ca nu inviti mai multe persoane la nunta decat capacitatea salii in care se va desfasura petrecerea de nunta. Da, exista posibilitatea ca nu toti cei invitati sa participe la nunta, dar se poate ca toata lumea sa confirme prezenta. Nu poti invita 200 de persoane la o nunta care se va desfasura intr-o sala care are 120 de locuri, in speranta ca li se va face tuturor loc. Majoritatea locatiilor care gazduiesc astfel deevenimente nu au foarte mult loc disponibil pentru adaugarea unormese si scaune in plus.
Informeaza-te care este capacitatea maxima a salii in care va avea locpetrecerea de nunta, fa o lista exacta a invitatilor si presupune caaproximativ 80% dintre cei carora le trimiti invitatia vor participa lanunta. Apoi, tine-te de lista si nu mai adauga pe nimeni! Risti sa aiinvitati care sa stea in picioare, asteptand ca alti invitati sa termine de mancat si sa se ridice de la masa. In plus, nimeni nu va avea rabdare sa faca acest lucru, prin urmare majoritatea vor pleca iar voi, mirii, veti fi catalogati ca neseriosi. Nu uitati si ca, invitatii veniti din provincie, trebuie cazati la hotel sau la alte rude!

Greseala nr.5: Tratamente cosmetice si diete drastice in ultimul minut 


Tratament cosmetic injectabil

Multe mirese cred ca daca programeaza tratamente cosmetice cu o zi inainte de nunta, in ziua cea mare pielea lor va arata angelic. Te gandesti sa te bronzezi cu o zi inainte de nunta? Mai gandeste-te o data: te poti alege cu o iritatie urata in locul unui bronz de toata frumusetea. Iar daca te gandesti la bronzul aplicat, gen spray, creme sau lotiuni, poti sa gresesti si aici: in locul unui bronz uniform pot sa apara pete, zone prea inchise sau decolorate, palme portocalii.
Tratamentele cosmetice facute cu putin timp inaintea nuntii pot provoca si ele dezastre serioase: eruptii, inflamatii, sau, mai rau, infectii vizibile. Acelasi avertisment este valabil si pentru dietele de slabiretinute in saptamanile premergatoare nuntii: dupa nenumarate ajustari si probe ale rochiei de mireasa, te poti trezi ca, in ziua nuntii,rochia nu iti vine bine! Cel mai bine este ca inaintea nuntii sa te tii de un regim de frumusete sanatos, de lunga durata, cu mese regulate si echilibrate, multa odihna si produse cosmetice pe care le cunosti, le folosesti si esti multumita de ele.
Programeaza-te si beneficiaza de tratamentele cosmetice mai agresive, cum ar fi injectiile cu botox, restylane, peelinguri profunde, cu cel putin o luna inainte de nunta, sau risti sa iti strici toata munca grea pe care ai depus-o in vederea unei nunti si a unor fotografii de nuntaperfecte. Nu iti risca sanatatea si frumusetea inaintea celei mai frumoase zile din viata ta!

Greseala nr.6: Incerci sa faci totul singura


Femeie singura

In cazul in care te numeri printre miresele norocoase carora li s-a oferit ajutorul prietenilor si familiei in vederea organizarii nuntii, bucura-te si accepta! Prea multe mirese incearca sa faca totul singure, iar aceasta nu este o idee foarte buna. Foloseste absolut tot ajutorul care se ofera si deleaga persoane apropiate si de incredere sa faca diverse lucruri in locul tau. De exemplu, daca mama ta se ofera sa iti gaseasca oferte de pret pentru aranjamente florale, nu o refuza. Daca ai un prieten care are cunostinte despre firme care inchiriaza autocaremai ieftine, lasa-l sa se ocupe de acest aspect. In plus, gaseste ceva de facut pentru fiecare persoana care se ofera sa te ajute, fie si sa scrie adresele pe plicurile in care trimiti invitatiile. Ai grija, totusi, sa nu uiti ca persoanele care se ofera sa te ajute nu sunt nici angajatii, nici sclavii tai, asa ca ai grija sa le accepti ajutorul frumos si sa le multumesti sincer pentru fiecare lucru pe care il fac.

Greseala nr. 7: Sa uiti sa te concentrezi pe ceea ce este important 


Miri la biserica

Amintiti-va mereu, atat tu si viitorul mire, ca voi doi va pregatiti sa va casatoriti si sa incepeti o viata impreuna, nu doar planificati o nuntaDraga mireasa, nu uita sa fii la fel de buna si dulce cu mirele tau cum erai atunci cand s-a gandit sa te ceara in casatorie! Draga mire, fii bun, intelegator si generos cu mireasa ta, la fel cum erai atunci cand a acceptat sa isi petreaca restul vietii impreuna cu tine! Aparitia unor mici sau mari tensiuni ori neintelegeri este inevitabilain perioada organizarii nuntii, dar nu lasati lucrurile sa scape de sub control! Amintiti-va de ce v-ati hotarat sa faceti acest pas si iubiti-va mult!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu