duminică, 17 august 2014

5 trucuri pentru a avea un final de nunta cat mai placut

Finalul, ca si inceputul fiecarui lucru sau eveniment este foarte important pentru ca este ultima imagine din mintea invitatilor cu care vorpleca acasa. Aruncarea buchetului, exprimarea grijei,aprecierii si recunostintei sunt numai cateva din lucrurile care va pot ajuta sa plecati si voi si invitatii vostri cu ganduri bune si cu o inima usoara de la nunta.
Dupa o zi si o noapte intreaga de petrecut, este mai greu sa iti amintesti sau sa te aduni si sa iti dai seama de ultimele lucruri pe care le ai de facut. De aceea este bine sa ai o lista pe care doar sa o consulti rapid. Karena iti spune cateva trucuri pentru a te desparti cat mai frumos de invitatii tai.

Aruncarea buchetului: a cui va fi urmatoarea nunta?

Unul din obiceiurile de la sfarsitul nuntii este ca mireasa sa arunce buchetul in spatele ei, in timp ce un alt "buchet" de domnisoare nemaritate stau asteptand, fiecare, sa prinda buchetul miresei. Ideea este ca aceasta "superstitie" este una in care nuntasii cred cel mai mult, de aceea este aproape nelipsita din cadrul oricarei nunti, indiferent de structura sau bugetul acesteia.

Toast de final

Un toast de final este binevenit pentru a-ti arata multumirea si aprecierea fata de invitatii tai pentru prezenta lor la nunta. Unul din lucrurile pe care il poti transmite in cadrul toastului este ca "fara ei, petrecerea de nunta nu ar mai fi avut loc, si nici un ar fi fost atat de placuta sau ca este bine sa iti stii prietenii alaturi intr-una din cele mai importante zile ale vietii tale". De asemenea, prin toastul final de multumire si recunostinta, orice mic incident sau neplacere poate fi scuzat/a si astfel trecuta cu vederea.

Poza de grup

Cu siguranta ca ati facut pana acum cateva zeci de poze, daca le pui la socoteala si pe cele de la cununia civila si cea religioasa. La fel ca si toastul de final insa, poza de grup are rolul de a marca finalul nuntii si despartirea de toti invitatii intr-o nota pozitiva.

Cu ce pleaca invitatii acasa?

Aceasta intrebare ar trebui sa se regaseasca in listele pe care le-ai facut deja pentru pregatirea nuntii. Este, daca nu o problema, cel putin o grija pe care trebuie sa o exprimi fata de fiecare invitat, si mai ales fata de cei care nu locuiesc in oras. Se descurca fiecare cu masina personala? Mai incap 2-3 invitati la voi in masina? Acei invitati, carora le-ai asigurat cazarea, stiu adresa hotelului?

Masina mirilor: cutii goale, limuzina sau masina personala?


In Occident, mai ales, exista aceasta practica la finalul nuntii, ca mirii sa plece cu o masina de moda veche, putin "impopotonata", cu panglici si cu niste cutii goale atarnand, legate de bara din spatele masinii, si eventual cu un afis lipit de geam pe care scrie "Just Married" (sau ai putea folosi varianta romaneasca "Proaspat casatoriti"), in uralele si fluturarile de batiste ale invitatilor. Unii miri inchiriaza o limuzina atat pentru transportul la venire cat si pentru plecare, dar daca ai masina personala, poti economisi o suma importanta de bani.

PLICURILE DE BANI

Traditia romaneasca implica "un cadou" in bani din parte invitatilor, iar voi, mirii, trebuie sa va asigurati ca la plecare, sau pe parcursul nuntii, invitatii sa aiba unde sa puna acesti bani. Pune pe mese sau n dreptul casutei plicuri de bani cu pixuri alaturi. Se intampla la multe nunti ca mirii sa uite sa puna plicurile de bani, sau sa scrie pe ele numele invitatilor, sa nu existe nici obiecte de scris, iar invitatii sa plece cu un gust amar, pentru ca vor sa va ofere "darul", dar nu au cum, sau trebuie sa treaca printr-un adevarat teste de rabdare pentru asta.

PLATILE FURNIZORILOR

Evita plata furnizorilor imediat dupa ce s-a incheiat nunta. Veti fi mult prea obositi, irascibili si nu va puteti concentra pe calculul corect al platilor. O varianta este sa vorbesti cu furnizorii si sa platiti serviciile dupa ce va odihniti cateva ore. O alta varianta, daca va permiteti, este sa platiti inainte de eveniment o parte din furnizori, iar pentru restaurant sa aveti banii deja pregatiti. Daca niciuna dintre aceste doua variante nu este posibila, iar restaurantul insista pe plata imediat dupa nunta, vorbeste cu un prieten apropiat, cu parintii, cu nasii, sa va ajute. Mai precis, sa aranjeze banii pe sume rotunde astfel incat sa va fie mai usor sa platiti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu