sâmbătă, 16 august 2014

Exclusiv Burlacitelor!

Obiceiurile traditionale romanesti de nunta includ si petrecerea tineretului, sau „fedelesul", cum i se spune in anumite zone. Aceasta petrecere avea loc in casa miresei, cu o seara inainte de nunta si la ea participau tinerii invitati la nunta (casatoriti sau burlaci), dar si alti tineri care, din anumite motive, nu puteau participa la nunta. Aceasta petrecere nu presupunea prea multa mancare, ci bautura si dans. Timpul a trecut, mirii sunt din ce in ce mai moderni, iar romanii practica si ei petrecerea burlacilor si petrecerea burlacitelor.
Desi petrecerea burlacilor, in cazul nostru a burlacitelor nu este un obicei traditional romanesc, tot mai multe mirese isi doresc o petrecere a burlacitelor si din anumite motive, ar dori sa nu aiba loc si petrecerea burlacilor (unele dintre noi stiu de ce!). Din moment ce citesti acest articol, banuiesc ca si tu iti doresti o asemenea petrecere pentru tine, daca esti o viitoare mireasa, sau pentru prietena ta, daca esti domnisoara de onoare.

Daca esti o viitoare mireasa ai vrea ca petrecerea ta sa fie speciala, memorabila si, desigur, amuzanta. Daca esti domnisoara de onoare, sunt sigura ca ai vrea sa organizezi o petrecere despre care sa se vorbeasca mult timp. 

Din ce in ce mai mult petrecerea sau noaptea burlacitelor s-a transformat in week-end-ul burlacitelor. In randurile care urmeaza vom incerca sa aruncam o privire peste organizarea unui asfel de eveniment si vom oferi cateva sugestii pentru o distractie care va face burlacii sa paleasca de invidie.

Cine organizeaza petrecerea burlacitelor?

In mod traditional, organizarea petrecerii burlacitelor cade in sarcina domnisoarei de onoare. Dar in zilele noastre, din motive evidente, petrecerea burlacitelor este organizata de mireasa si domnisoara de onoare, impreuna. Mai sunt si cazuri in care, domnisoarele de onoare si prietenele miresei organizeaza o asemenea petrecere fara ca mireasa sa banuiasca ceva. Aceste petreceri-surpriza sunt foarte apreciate de miresele care, in aceasta perioada sunt foarte ocupate iar organizarea unei petreceri inseamna, de obicei, o bataie de cap in plus.

Ce facem la petrecerea burlacitelor?


De obicei, petrecerea debuteaza cu o masa intr-un restaurant foarte elegant, apoi, mai ales in cazul impatimitelor, urmeaza o noapte de clubbing in care se beau cantitati maricele de alcool. Cluburile de striptease masculin sunt si ele foarte la moda.
Petrecerea burlacitelor se mai poate desfasura si intr-un apartament dintr-un hotel foarte elegant. Apartamentul este decorat in prealabil de catre domnisoarele de onoare si este aprovizionat cu bauturi si gustari.


Distractia la petrecerea burlacitelor


• Muzica este obligatorie. Puteti canta si dansa si fara barbati.
• Jocuri: indiferent ca jucati carti sau „adevar sau indrazneala" lasati spiritul competitiv si rautatile deoparte. Acum nu conteaza cine castiga, conteaza sa nu piarda mireasa!
• Caiet de amintiri. Poate parea infantil, dar va aduceti aminte de „oracolul" din copilarie? Puteti sa cumparati un caiet deosebit in care fiecare dintre voi sa scrie cateva amintiri despre mireasa, cateva sfaturi sau urari. Peste ani, va va face mare placere sa il rasfoiti impreuna.
• Stripperul. Indiferent de locatie, la petrecere isi poate face aparitia un striper care sa surprinda mireasa. La acest capitol trebuie multa atentie insa la nivelul de toleranta al miresei si al mirelui (care va afla tot ce s-a petrecut acolo).


Week-end-ul burlacitelor


Desi poate parea foarte costisitor sa va adunati mai multe prietene si sa plecati trei zile din oras, cu un pic de organizare poate fi destul de realizabil.
Conditia numarul unu pentru a economisi bani este sa planifici si sa organizezi week-end-ul cu mult timp inainte. In acest fel te vei asigura ca beneficiezi de discount-urile agentiilor de turism sau ale hotelurilor.
• O idee foarte la moda este un week-end la spa. Este genul de activitate tipic feminina de care toate participantele se vor bucura. Ce poate fi mai relaxant inaintea nuntii decat doua zile de tratamente cosmetice din cap pana in picioare, masaj, aromaterapie, jacuzzi si altele asemenea?
• Alte burlacite prefera sa organizeze un week-end intr-un loc deosebit pe care nici una dintre participante nu l-a mai vizitat.
• Week-end-urile burlacitelor mai pot fi facute in locatii clasice, in functie de buget si personalitatile lor. De exemplu, impatimitele de shopping ar putea alege un week-end la Milano. Pasionatele de arta si cultura pot alege Florenta sau Roma. Fetele cu o aplecare mai mare spre partea spirituala pot face turul manastirilor din nordul Moldovei. Un week-end pe litoral (la noi sau oriunde) poate fi o alegere buna pentru cele mai lenese care prefera sa stea intinse pe un sezlong, la soare, cu un cocktail alaturi.



Cadourile pentru mireasa


Nu se poate o petrecere a burlacitelor fara cadouri pentru mireasa. Mireasa va fi foarte incantata indiferent ce cadouri ar primi, dar de obicei, se fac daruri sexy sau amuzante. Iata cateva idei de cadouri care pot inveseli atmosfera.
• Lenjerie intima - este unul dintre cadourile clasice la o astfel de petrecere. Cu astfel de daruri pregatiti trusoul miresei pentru noptile lunii de miere. Fiind prietenele miresei, probabil ca stiti ce masuri poarta. Din aceasta categorie ii puteti oferi: lenjerie intima sexy, eleganta si camasute de noapte neaparat foarte fine si senzuale.
• Jucarii erotice - multe mirese primesc astfel de cadouri care pot fi foarte amuzante pe moment, dar si cand mireasa i le va arata mirelui. La aceasta categorie puteti opta pentru uleiuri de masaj, un set de catuse cu protectie din blanita colorata, lenjerie comestibila, cravase, brichete sau cani cu tema erotica, costume fantezie (Cat-woman, asistenta, dominatrix, etc.)
• Cosmetice - aici nu cred ca mai este nevoie de sugestii. Tineti minte doar ca printre produsele cosmetice sa strecurati si cateva care pot fi folosite de cei doi miri pentru un plus de romantism, cum ar fi spuma sau perle de baie, lumanari parfumate, petale de trandafiri, etc.
• Petrecerea in sine poate fi un cadou pentru mireasa, facut de toate domnisoarele de onoare, prietenele si rudele de sex feminin.

Sfaturi


• Nu uita sa faceti fotografii si sa filmati petrecerea. Sunt amintiri placute pentru mai tarziu.
• Nu faceti lucruri de care sa va fie rusine a doua zi.
• Nu beti mai mult decat sunteti obisnuite. A doua zi va va fi atat de rau incat vor pali amintirile placute de la petrecere.
• Nu conduceti masina dupa ce ati consumat alcool. Multe accidente au loc in timpul deplasarilor de la astfel de petreceri.

• Este bine ca cineva sa isi pastreze capul pe umeri si sa nu consume alcool pentru cazurile mai putin placute in care se intampla vreun accident sau din anumite motive trebuie sa va deplasati cu masina.

Oricum decideti sa va distrati la petrecerea sau week-end-ul burlacitelor incercati sa aveti in minte ca acestea sunt momente cu care va veti intalni mai rar de acum incolo. Dupa nunta, mireasa va deveni femeie maritata, va avea un sot, o casa si un serviciu, apoi vor aparea si copiii, iar toate acestea ii vor ocupa mai mult timp decat se asteapta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu