duminică, 3 august 2014

TRANDAFIRI AVALANCHE, BROSA SI SATEN - BUCHETUL MIRESEI

 Primul concept al florilor purtate de mireasa in ziua nuntii ne este relatat din timpul grecilor (Grecia Antica) si romanilor. In acele vremuri miresele nu aveau un buchet ci purtau in par ghirlande de plante puternic mirositoare ce se credea ca ar alunga spiritele rele astfel incat sa fereasca mireasa de orice ghinion care i-ar fi putut periclita frumusetea amintirilor din ziua nuntii.
Mai tarziu ghirlanda a fost inlocuita cu un buchet confectionat tot din plante puternic mirositoare ce aveau acelasi scop. A fost introdus apoi in buchetul miresei mararul ca alta planta puternic mirositoare pe care mirele si mireasa il mancau la finalul ceremoniei de casatorie caci se considera ca stimuleaza apetitul sexual si favorizeaza reproducerea.
De la jumatatea secolului 19 buchetul de plante al miresei a capatat flori in timpul ceremoniei de nunta dintre Regina Victori si Printul Albert. Cu toate ca buchetul reginei, unul mic, pe model sferic, continea pentru prima data flori, totusi nu erau excluse plantele medicinale, astfel ca erau si galbenele in buchet. Apoi mai toate cuplurile au inceput sa copieze ideea de a introduce flori in buchetul de mireasa, noua moda raspandindu-se repede.

La inceputul secolului 20 vedetele vremii au inceput sa creeze pentru acest eveniment deosebit modele sofisticate de buchete, astfel ca acestea au inceput sa capete diverse forme, combinatii de flori si culori contrastante, apoi modelele au tins spre exegerare, creandu-se buchete lungi pana in pamant, buchete mari si elaborate, cu frunze incolacite de ornament, cu panglici si funde mari.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu