duminică, 17 august 2014

Slabeste inainte de nunta! - Este usor cand stii unele fapte

Exista 3 500 de calorii intr-o jumatate de kilogram de grasime. Astfel daca veti taia din portia de mancare la fiecare masa sau veti face fitness cat sa consumati cele 3 500 de calorii, veti pierde cele 500 grame de grasime. In timp ce taiati din aportul caloric si va apucati de sport pentru a obtine scaderi in greutate  rapide este important sa va amintesc ca doctorul recomanda sa slabiti nu mai mult de un kilogram pe saptamana pentru ca intreg organismul sa se poata adapta schimbarii si sa se ajusteze intr-un mod armonios.

Iata cateva sfaturi ce va vor ajuta sa scapati de kilogramele in plus iesind insa din rutina:

Alergati




Alergand cam o ora intr-un mod relaxat va va ajuta sa scapati de cel putin 350 de calorii. Un rol important il are pe langa metabolismul vostru si terenul pe care alergati. Daca veti alege un traseu cu scari sau dealuri va fi mai greu dar va va ajuta sa slabiti mai mult.

Este important sa stiti ca multi oameni care incep sa alerge mananca paste sau alte mancaruri bgate in carbohidrati pentru a compensa efortul. Stim asta din proprie experienta pentru ca ni s-a intamplat. Credem de multe ori ca meritam un premiu pentru efortul depus.

Pentru a ne atinge scopul trebuie sa fim constiente ca este important sa ardem caloriile nu sa ingeram mai multe decat am consumat.

Alergatul va ajuta sa tonificati si masa musculara iar o salata este cea mai buna  recompensa pentru acest efort.

Mesele regulate




Daca vreti sa slabiti repede si eficient este important sa aveti 3 mese pe zi, stabilite foarte clar in care sa mancati doar ce va este recomandat. Gustarile sau micile patiserii si ciocolate dintre mese trebuie sa dispara cu desavarsire. Ultima masa din zi trebuie sa fie la o ora rezonabila, cam cu 5 ore inainte de ora de culcare. In felul acesta pancreasul nu va mai secreta insulina in timpul somnului.

Ultima masa trebuie sa fie lejera, o salata, pui la gratar, ceva usor intotdeauna. Pastrati fructele pentru prima parte a zilei, nu beti sucuri acidulate si aveti grija sa nu exagerati cu uleiul din salata sau cu prajelile.
La micul dejun este bine sa mancati putin si in general alimente care se digera mai greu cum ar fi cerealele dar nu cele "pentru slabit" ci cele luate din plafar si care sunt facute din seminte macinate. Evitati cerealele cu musli. Acelea au fructe care de obicei contin foart multe zaharuri.

 Zaharurile vor creste nivelul glicemiei care are un varf imediat dupa ingerare si apoi scade brusc de aici si senzatia de lesin si ameteala pe care o cunoastem foarte bine si care de obicei trece cu alt aliment ce contine zahar si de aici un intreg cerc vicios.

Cafeaua pe care atatia o recomanda in curele de slabire este nociva singurul efect fiind cel de deshidrtare care ne poate face sa credem pe moment ca suntem mai slabe.

Daca veti reusi pentru 2-3 saptamani inainte de nunta sa tineti acest regim strict, un regim cu care se poate trai va garantez, atunci veti reusi sa slabiti frumos si fara sa va fortati organismul.

Este important sa reusiti sa tineti acest regim pentru o perioada cat mai mare si nu sa-l incepeti inainte de nunta. Se poate intampla ca inaintea nuntii de la stres si datorita faptului ca organismului I se impune un numar mai mic de calorii sa aveti stari de rau si nu este recomandat.

Este foarte putin probabil sa va ingrasati inainte de nunta dar trebuie sa aveti in vedere ca la ultima proba a rochei trebuie sa aveti aceeasi greuate ca in ziua nuntii deci nu exagerai pe ultima suta de metri daca vreti sa aveti aspectul visat la nunta.

Pentru a fi cat mai frumoase in ziua nuntii trebuie sa slabim frumos si destept!


Mancati acasa





Pentru a nu fi tentate sa ne recompensam pentru efortul de a gasi rochia, tortul, locatia pentru nunta sau alte eforturi tot asa de mari este cel mai bine sa mancam acasa. La restaurant ne va fi greu sa refuzam un desert delicios sau orice alt fel de mancare.

Cand mancati acasa aveti grija sa gatiti cat mai simplu, fara a complica modalitatea de preparare a aimentelor. Pentru a face pui bun nu trebuie sa il innecati in ulei sau sa stati 3 ore in bucatrie pentru a-I adauga ceapa calita, legume prajite sau alte garnituri nesanatoase ci este recomandat sa il puneti la cuptor simplu  sau cu legume crude care se vor innabusi pastrandu-si vitaminele.

Cand asezati masa fiti creative, asezati mancarea cat mai frumos si alegeti intotdeauna farfurii vesele.
La restaurant daca veti comanda mancare incercati sa alegeti alimente cu un timp foarte scut de preparare si nu mancati desert.

Simplu inseamna sanatos!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu