miercuri, 9 ianuarie 2013

4 pasi in organizarea nuntii

Nunta este cu siguranta unul dintre cele mai importante momente ale vietii, indiferent ca suna sau nu a cliseu. Si tocmai pentru ca e un eveniment care in mod normal e unic, mirii trebuie sa il planifice in cel mai mic detaliu, astfel incat in ziua cea mare sa mearga totul bine si atat ei cat si invitatii sa se simta bine. Nunta perfecta are foarte multe detalii, incepand de la imbracaminte, restaurant, decoratiuni, flori, asa ca totul trebuie planuit din timp.

Alegerea datei si a locatiei. Acesta este primul pas pe care trebuie sa il faceti in pregatirea nuntii, imediat dupa ce v-ati hotarat sa va casatoriti. Pentru ca este destul de greu sa gasiti un loc liber la restaurant, e de preferat sa alegeti o data in anul urmator, pentru a fi siguri ca va puteti alege data pe care o doriti si ca aveti destul de mult timp pentru a anunta invitatii. Alegeti localul si data in functie de bugetul pe care il aveti alocat pentru nunta.
Daca aveti un buget rezonabil si sezonul in care alegeti sa va casatoriri va permite asta, puteti alege o nunta in aer liber. Nuntile in aer liber sunt deosebite, dar cum toti stim videoclipul piesei "November rain", stim ca ploaia si furtuna pot strica o astfel de nunta. Pentru a prevedea astfel de surprize, alegeti o locatie care are o gradina mare pentru nunta in aer liber dar si o sala destul de mare pentru a permite mutarea nuntii in interior in caz de ploaie.

Alegerea tipului de nunta. Dupa ce ati confirmat data nuntii si locatia, este momentul sa faceti pasul doi: alegerea tipului de nunta pe care il doriti. Este vorba nu doar despre o tema generala a nuntii, cum ar fi fluturii, un anotimp, o anumita floare, fie ca este vorba despre culoarea sau culorile nuntii, fie ca mirii decid in ce masura se implica sau nu in organizarea nuntii. Sunt foarte multe cupluri care lasa organizarea nuntii in grija parintilor, din lipsa de timp sau din considerente finaciare. Sfatul meu este sa inercati sa faceti un efort, fie ca este unul financiar sau personal pentru a reusi sa va implicati in tot ce inseamna nunta voastra:decoratiuni, meniu, muzica, invitatii, flori, pentru ca mai tarziu, privind in spate, veti regreta, mai ales daca ceva nu a iesit pe gustul voastru. 


Alegerea costumatiei. Desi noi il consideram pasul 3, pentru multe mirese alegerea rochiei este de departe cel mai important moment al nuntii, pentru ca le da posibilitatea sa isi traiasca fantezia de a fi printese, asa cum toate ne doream atunci cand eram mici. Pentru miresele mai extravagante, ramane varianta rochiei de alta culoare decat alba, rochiei mini sau a rochiilor de epoca. In ceea ce priveste constumatia mirelui, ea trebuie sa fie in acord cu cea a miresei dar si cu tema si culorile generale ale nuntii.

Alegerea unui wedding planner. Alegerea unui firme specializate in organizarea de nunti si evenimente speciale este foarte importanta, asa ca trebuie sa luati in considerare referintele firmei, portofoliul. Unul dintre avantajele de a apela la un wedding planner este faptul ca de obicei au pachete pentru nunti, care includ nu doar decoratiunile si florile, ci si servicii foto-video, muzica, staroste, hostess, inchirieri de limuzine sau masini de epoca, tortul, prajituri, invitatii, marturii etc. Pentru a fi siguri ca totul iese asa cum va doriti, comunicati in permanenta cu weeding plannerul si aduceti modificari acolo unde le considerati necesare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu