joi, 17 ianuarie 2013

De ce să te căsătoreşti

Au mai ramas 589 zile până la nunta noastra!

Gândul de a-şi pune pirostriile îi sperie pe mulţi burlaci. Teamă argumentată sau mentalitatea boemă?
Indiferent care ar fi motivele lor, noi am găsit că mariajul este mult mai avantajos decât burlăcia. Iată de ce:

Trăieşti mai mult


Toţi am rezonat la glumele lui Al Bundy şi fără îndoială că bărbaţii au empatizat cu el. Dar căsătoria nu este nici pe departe aşa depresivă cum o prezintă el.

Dimpotrivă, căsnicia, cea fericită în special, dă o speranţă de viaţă mai mare, decât în cazul celor singuri. Cum se întâmplă asta? Explicaţia vine de la cercetătorii britanici care spun că mariajul contribuie la scăderea tensiunii arteriale.

În speţă, aceştia au descoperit că persoanele căsătorite care suferă de cancer pot trăi mai mult cu până la 10 ani de la diagnosticare decât cei care nu au un partener de viaţă.

În plus, oamenii căsătoriţi sunt mai sănătoşi, arată studiile.

Mai mult sex


Este doar o falsă preconcepţie faptul că viaţa sexuală devine plictisitoare după ce te căsătoreşti. Noi îţi spunem că... specialiştii îi contrazic pe cei care cred asta, asigurându-i că de abia acum încep cele mai incendiare partide de sex. Explicaţia este simplă: atunci când îţi cunoşti mult mai bine partenerul, ai curaj să îi dezvălui toate fanteziile sexuale şi încredere să le experimentezi.

Eşti mai fericită


Căsătoria oferă acea siguranţă, satbilitate, dar mai ales compania şi afecţiunea necondiţionată a celuilalt, ceea ce nu poate să producă decât fericire.

Este de prisos să mai menţionăm de studiile care indică rata fericirii absolute în cazul celor căsătoriţi, dar există şi în acest sens cercetări foarte serioase.

Pentru statut


Oamenii căsătoriţi prezintă o anumită prestanţă, erudiţie şi impun respect şi mai ales încredere în multe situaţii. Una dintre acestea este atunci când aceştia se angajează în străinătate, unde se ştie că există anumite rezerve din partea angajatorilor în ce îi priveşte pe angajaţii străini.

Beneficiile financiare sunt, de asemenea, un alt avantaj pentru tinerii căsătoriţi. În multe locuri din străinătate aceştia beneficiază de facilităţi şi reduceri, exact ca în cazul familiilor.

Situaţie financiară mai bună


Nu este vorba despre averea lui impresionantă - este aproape imposibil ca toate să avem norocul ăsta -, ci de beneficiile financiare care decurg natural de aici. În primul rând, bugetul familiei este mai mare cu cele două venituri fie şi după ce scazi din el cheltuielile cu chiria, mai apoi poţi beneficia de subvenţii şi credite ipotecare mai facile, plus cei 200 de euro de la stat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu