miercuri, 9 ianuarie 2013

Fii o adevarata printesa in ziua nuntii tale! - alegerea rochiei de mireasa

Alegerea rochiei de mireasa pentru marele eveniment constituie o corvoada. Nu este nimic nou in faptul ca fiecare mireasa trebuie sa petreaca ore in sir in magazine, proband zeci de rochii de mireasa, pana o va gasi pe cea care este special facuta pentru ea. Dar unde gasim acea rochita care sa ne astepte nerabdatoare intr-un raft? Daca ar avea gura sa ne strige... Bineinteles ca fiecare miresica pleaca de la o anumita idee. Modelul imaginat trebuie sa se potriveasca in primul rand personalitatii persoanei care il va purta si abia apoi celorlalti factori.

Indiferent de ceea ce vei purta, fii sigura ca ai facut alegerea corecta. Modelele ce se gasesc pe piata imbina intr-un mod placut diferite stiluri: victorian, rochii tip sirena, rochii cu volane denumite si flamenco, scurte, in forma de "A", cu talia empire, model grecesc, din tulle, satin, voal, tafta, broderii sau pretiosul brocart. Insa in acest articol, iti vom vorbi despre aceea rochie pe care ai visat-o de cand erai copil. Cea pe care ti-o imaginai ca intr-un basm, daruita de zanele magice, cea in care aveai sa sclipesti in cea mai importanta zi din viata ta. Acum iti amintesti? Acea rochie "de printesa”! Acea rochita la care orice fetita viseaza macar o data in viata. Da, astazi ne-am propus sa vorbim despre "adevaratele" rochii de mireasa. Rochiile de Printese!

Rochiile "princess" se pare ca raman inca cele mai preferate modele alese de viitoarele miresici. Desi moda a evoluat simtitor, propulsand pe piata creatii noi ale diversilor designeri, modelul cu pricina se mentine inca in top, fiind de obicei cel mai impresionant si placut articol de vestimantatie pentru mirese. Poate ca, odata cu acest lucru, istoria nuntii si a rochiilor de mireasa ne demonstreaza ca atat evenimentul in sine, cat si tinuta, nu sunt o moda si nici macar o traditie. Sunt mai degraba niste obiceiuri care se pastreaza si pe care oamenii le duc mai departe, de la unii la altii.

Rochia de printesa nu este nici pe departe demodata, ea fiind, de fapt, modelul cel mai apreciat de mirese. Este adevarat ca si aceste creatii au fost oarecum atinse de-a lungul vremii de fel si fel de influente, insa linia de baza s-a pastrat mereu aceeasi.

printesa1
printesa2

Fusta ampla, cu jupon si crinolina este elementul cheie al acestui tip de vestimentatie. Materialele din care este creata partea de jos tin mai degraba de o alegere a fiecareia. Trebuie totusi specificat ca cele mai populare si mai utilizate materiale din care se realizeaza sunt tulle-ul si voalul. Diferenta dintre ele este aproape de nesesizat pentru necunoscatori. Tulle-ul este ceva mai dur si mai aspru la atingere, avand rolul de a tine rochia mai batoasa, mai infoiata, si de a suporta greutatea celorlalte materiale. Tocmai datorita acestui motiv, fustele care stau pe dedesubtul rochiei sunt confectionate din tulle. Pe deasupra se pune de cele mai multe ori voal datorita faptului ca acesta se asaza mult mai bine si mai frumos. Insa pot exista si alte tesaturi din care este croita rochia "princess" gen: organza, triplu voal, matase, crep satin, dantela brodata.

Partea de sus a acestei rochii este "obligatoriu" sa o constituie un corset. Acesta are rolul de a subtia vizibil talia si de a face o trecere armonioasa dintre partea de sus si cea de jos. De cele mai multe ori, rochiile sunt dintr-o singura bucata, dar bineinteles ca exista si modele din doua piese: corset si fusta.

Corsetul are de cele mai multe ori balene si intarituri, insa materialul din care este creat sau restul detaliilor pot diferi de la o rochie la alta. Pentru domnisoarele cu pieptul generos, exista corsete cu decolteu amplu si bretele pentru sustinere, de asemenea in alte cazuri decolteul poate lipsi cu desavarsire, exista si corsete cu spatele semi-gol ori cu manecute mici ca de kimono. Bretelele poti fi subtiri sau groase, prinse in mod obisnuit sau de gat, decolteul poate fi oval ori "inimioara". In orice caz, orice rochie "princess" beneficiaza de un corset.

Poate ca aceste rochii au prins cel mai bine la public, tocmai datorita fapului ca ele se potrivesc oricarei fizionomii. Indiferent ca esti foarte slaba ori plinuta, un asemenea model te poate avantaja. Iti poate ascunde ceea ce nu vrei sa se vada si iti poate scoate in evidenta ceea ce doresti. Spre exemplu, o asemenea fusta poate ascunde niste solduri extrem de late, ori un fund mult prea generos, sau niste coapse groase in timp ce corsetul poate ascunde celebra si suparatoarea burtica iar push-upul cupelor iti pot face sanii sa para mult mai voluptuosi decat sunt. Sa fim serioase! Cate dintre noi sunt modele care sa isi poata permite sa poarte rochii skinny, gen "sirena", ori rochii scurte, mulate? Nunta este un eveniment la care sunt prezente foarte multe persoane. Nu cred ca vrei ca tocmai atunci sa dai cu bata-n balta din cauza vestimentatiei.

Rochiile "princess" se spune ca sunt adevaratele rochii de mireasa. Restul sunt modele care se pot purta oricand. Acestea sunt cele mai feminine si, in fond, sunt singurele care te pot purta chiar si pentru o zi intr-un taram de vis, cel al printeselor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu