miercuri, 9 ianuarie 2013

Tortul miresei: un adevarat spectacol!

Torturile de nunta nu mai sunt de mult ce au fost! Ele au revolutionat intreaga lume a cofetarilor si nu numai. Le admiram in vitrine si cataloage, ne minunam cat de colorate si apetisante sunt. Unele sunt inalte cu etaje, altele sunt patrate, unele au flori naturale, altele iau diferite forme, cum ar fi o casuta, un turn, o masina sau chiar un castel. Torturile de nunta nu sunt doar romantice, ele pot fi si haioase avand decoruri dintre cele mai amuzante.

Ingredientul folosit pentru crearea acestora este martipanul, un produs de cofetarie obtinut dintr-un amestec de zahar si miez de migdale. Pasta de migdale este preparata dintr-o pudra de migdale amestecata cu zahar si utilizata pana mai de curand cel mai frecvent ca interior de bomboane (praline), pentru acoperirea torturilor sau pentru realizarea unor produse de decor in cofetarii. Utilizarea martipanului a devenit atat de frecventa tocmai pentru ca acest produs este foarte usor de modelat si ia orice forma doresti.

In continuare, va vom prezenta cele mai inedite torturi pentru nunti produse de cofetarii din intreaga lume.


Torturile clasice raman inca pe val. Acestea pastreaza o oarecare forma romantica si au ca ingrediente celebrele frisca si ciocolata. Insa nici martipanul, crema de zahar sau ornamentele nu lipsesc. Torturile albe sunt realizate din crema de zahar.

torturi clasice

Torturile ciudate sunt realizate dintr-un amestec de zahar ars, dar si fulgi la care adauga diverse arome, dar si ornamente. Mai jos puteti admira o intrega colectie de ciudatenii foarte bune de mancat: torturi "ciufulite", cu flori gigantice, cubice ori cu un soi de pamatuf in varf pe care stau prinsi niste fluturi.

torturi clasice

In cazul torturilor haioase, martipanul care poate lua diverse forme si culori este nelipsit. Nu, nu va faceti griji, tortul acela enorm care sta aplecat intr-o parte nu va cadea. Se sustine destul de bine! Sau probabil ca va incanta cel care are in varf modelul dalarului, tocmai pentru ca este criza, oamenii ar trebui sa se simta si sa dea un dar mai consistent la masa. Sau poate ca te incanta primul tort, cel ce te duce cu gandul la "Alice in tara minunilor" ori cel mov, potrivit mai degraba unor povesti cu zane.

torturi clasice

Ornamentele cu miri in diferite ipostaze se pare ca sunt la mare cautare. Oamenii s-au plictisit de cei traditionali, imbratisati sau sarutandu-se. Asadar mai bine alegi doi miri beti turta ori o mireasa mai grasuna careia ii crapa rochia pe ea, asta bineinteles daca ai simtul umorului foarte dezvoltat. Si, de ce nu, ai acolo chiar si o varianta pentru un mire musulman.





torturi clasice 

Iata ca florile nu mai sunt utilizate doar pentru buchete. Acestea arata splendid in compozitia torturilor. Nu, stati linistiti! Acestea nu sunt pentru mancat, ci doar de ornament, pentru aspect.

torturi clasice

Nici fructele adevarate, imitatiile de floricele, scoici, melcii, ramurelele ori crengutele nu sunt omise. Acestea dau tortului o nota de prospetime!

Torturi cu flori naturale

torturi clasice

Iata un model de tort absolut incantator!

torturi clasice

Torturi inspirate din natura

torturi clasice

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu