vineri, 18 ianuarie 2013

Care este vârsta potrivită pentru căsătorie?

  Au mai ramas 588 de zile până la nunta noastra!
Peste tot în lume, oamenii decid să se căsătorească "la bine şi la rău", însă, în primul rând, cât mai târziu posibil.
În timp ce unii nu cred în uniunea căsătorie - printre care şi George Clooney - , foarte mulţi dintre tineri tratează cu reţinere - în afară de Kim Kardashian - acest eveniment în viaţa lor, astfel încât, vârsta medie a celor care fac acest pas a crescut simţitor faţă de pe vremea părinţilor noştri.

Potrivit unei statistici recente, astăzi, tot mai mulţi tineri se decid să ajungă în faţa altarului după vârsta de 30 de ani, tendinţă sesizată peste tot în lume. Excepţie fac doar trei ţări - Mali, Africa, Belize (în Marea Caraibelor), şi Seychelles, aflată în apropierea continetului african, în Oceanul Indian - unde vârstele medii pentru căsătorie sunt de 17 - 18, 21 şi respectiv 25 de ani.

În restul ţărilor, vârsta tinerilor însurăţei (care se căsătoresc pentru prima dată) ajunge şi până la 31,6 în cazul francezilor care, se pare, nu sunt atât de romantici cum sunt cunoscuţi, şi respectiv 31,2 în cazul olandezilor, care nici ei nu se grăbesc prea tare când vine vorba de mariaj.

Pe principiul "mai bătrâni şi mai înţelepţi" merg, cu precădere, tinerii din ţările mari ca Japonia, Stalele Unite, Canada şi Australia, unde aceştia se căsătoresc la 26 -29 de ani.

În schimb, locuitorii din India sunt mai dornici să îşi întemeieze o familie. Aceştia încep să îşi plănuiască nunta de la 20 de ani, chinezii şi brazilienii, la circa 23 de ani, iar în Israel, la aproximativ 25 de ani.
Cu toate acestea, majoritatea ţărilor pun preţ pe semnificaţia căsătoriei. Cum ar fi China, unde peste 70% din tineri se căsătoresc, dar şi Marea Britanie, Japonia, Thailanda, Indonezia, Mexic, Brazilia, Turcia sau Egipt, care se laudă cu o rată a căsătoriilor de circa 60-65%.
   
Cu un procent mai mic al căsătoriilor, sub 50%, se confruntă Fanţa şi Africa de Sud (48%).

Ţie ce vârstă ţi se pare potrivită pentru căsătorie? 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu