miercuri, 9 ianuarie 2013

Voalul miresei


     Un accesoriu deosebit pentru fiecare mireasa in parte, il reprezinta voalul. Acesta ofera feminitate, romantism, gingasie, puritate si mult mister. Indiferent de lungimea sau de materilul din care este facut, el trebuie potrivit rochiei, coafurii si, nu in ultimul rand, anatomiei fetei.

In primul rand, principala decizie care trebuie luata la achizitionarea unui voal este lungimea. De foarte multe ori, acest lucru depinde de croiala rochiei, iar pentru a evita eventualele neplaceri ar fi bine sa cumparati voalul odata cu aceasta.

Odata ce v-ati decis asupra voalului, trebuie sa va decideti si asupra accesoriilor pe care le veti purta in par. Aici gama de produse este extrem de variata, astfel ca puteti alege de la tiare (diademe) princiare, pana la diferite coronite sau flori stralucitoare ori naturale. Este bine ca la proba pe care o veti face la coafor sa mergeti atat cu voalul, cat si cu accesoriile.

Culoarea voalului nu este obligatoriu sa fie aceeasi cu cea a rochiei. Insa ele trebuie sa se armonizeze perfect. Astfel puteti opta pentru nuante de champagne, ivory, diamond sau gold in functie de ceea ce preferati.

Modelul voalului sau imprimeul lui conteaza foarte mult. De multe ori, voalurile pe care le achizitionati impreuna cu rochia formeaza un fel de set. Elemente care se gasesc pe rochie se vor gasi si pe voal. Acesta poate fi simplu, din tulle sau organza, chiar din satin sau matase. Insa poate fi si brodat sau decorat cu margelute si cristale.

Voalul "cascada" sau voalul prins la spate "coada de cal". Acesta decizie tine strict de gusturile voastre, insa si de coafura pe care vreti sa o realizati. Un lucru important este ca voalurile prinse la spate nu prea se vad in poze. Voalul "cascada" este mult mai vizibil si, pe deasupra, are si un rol practic. Este recomandat in special mireselor mai scunde de inaltime pentru ca inalta. Aveti insa grija sa nu va inalte mai mult decat mirele. Un alt aspect al acestui voal este ca el incadreaza foarte frumos chipul.

Bride veil

Pentru o imagine cat mai reusita, puteti opta pentru cele in mai multe straturi. Astfel unul va fi mai lung, iar celalalt mai scurt. Puteti in acest fel sa purtati partea mai scurta pe fata in biserica. La restaurant, puteti renunta la partea lunga care va incomodeaza si sa ramaneti doar cu cea scurta.

Marginea voalului este foarte importanta deoarece ea denota eleganta. O puteti impodobi cat mai bogat in functie de modelul pe care il alegeti. Fie il asortati cu rochia, fie vine in completarea acesteia. Daca veti avea o rochie simpla, atunci voalul ar putea fi incarcat si ar iesi si mai bine in evidenta .Insa, daca decoratiunile rochiei sunt destul de bogate, atunci puteti sa purtati un voal mai simplu.

Voalurile se prind direct de diadema sau de restul accesoriilor din par, fie il puteti prinde cu ceva clestisori separat astfel incat, atunci cand il veti desprinde, sa nu fiti nevoite sa va dati jos tot ceea ce aveti pe cap.

Separat de voal, exista o anume parte care se aplica numai pentru biserica si anume Blusher-ul. Acesta se indeparteaza dupa ceremonial si este bine ca lungimea lui sa nu depaseasca jumatatea inferioara a gatului. O alta tendinta este aceea de a purta voaluri lungi. Mai lungi decat rochia sau trena rochiei.

Un trend in materie de voaluri il repezinta mantilla sau voalul "spaniol". Acesta se poarta de obicei doar la biserica. Se aplica pe cap fara a avea un sistem de prindere anume, are o frumoasa broderie pe margine si are rolul de a fi purtat ca o mantie.

Voalul este un element aparte in tinuta voastra asa ca fiti foarte atente pe care il veti alege!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu