marți, 8 ianuarie 2013

Dilema: de ce crede cineva ca dupa nunta se schimba lucrurile?

De ce crede cineva ca dupa casatorie se schimba ceva?

In ziua de azi, casatoriile nu se mai fac aranjate de parinti, ca sa nu stii cum e mirele tau. Traiti impreuna ceva vreme, chiar ani. Deja ati facut sex, stiti ce vrea si cum e partenerul, el stie ce va place voua. Secrete nu mai aveti de mult, ca au trecut totusi niste ani de relatie. Va cunoasteti rudele, verisorii, matusile, trecutul. Ati ras de defectele unora, ati aprobat unele dintre actiunile lor. Nici macar familiile nu va sunt necunoscute, deci voi doi nu prea mai aveti secrete. Aveti deja prieteni comuni, deja stiti cine face friptura si cine baga rufe la spalat.

Deci, ce sa fie schimbat? Iubesti daca te duci la ofiterul starii civile? Iubesti mai mult daca iti da preotul binecuvantarea? Esti mai statornica daca iti spune nasul sa nu iti inseli sotul?

Eu iubesc la fel. La fel de mult ca acum patru ani cand m-am indragostit, ca acum doi ani , ca acum patru luni, ca acum 12 ore. Nu mi-am schimbat prioritatile! La fel ca acum trei ani, vorbim sa ne facem o casa â€Å“pe pamant” in curtea careia sa alerge catelul. La fel vrem doar doua dormitoare in ea, o sufragerie si baie la fiecare camera.

La fel ne intereseaza sa fim fericiti, sa ne intelegm bine, sa fim sanatosi si sa avem grija unul de celalalt! La fel consider ca el este barbatul cu care o sa albesc linistita, la fel consider ca este frumos si destept, ca atunci cand l-am cunoscut.

Nu pot sa inteleg cum spun multi oameni, de fapt, majoritatea, ca un act iti da alta perspectiva, alta viziune, mai multa siguranta. Este absurd ca in relatia dintre doi oameni normali, un Certificat sa faca diferenta. Intre doi oameni intimi, fara secrete, care se iubesc, certificatul de casatorie nu ar trebui sa insemne decat schimbarea numelui partenerei. Nimic mai mult. Poate acea recunoastere sociala a relatiei, care are strict legatura cu sistemul social in care traim.

Cred cu tarie ca cele, cei care si-au schimbat atitudinea dupa casatorie, considerandu-se acum mai stapani pe situatie, mai stabili, mai deschisi catre a face sacrificii pentru partener, sunt niste ipocriti.

Inseamna ca in relatia pre-mariaj nu au format un cuplu sudat, nu au iubit suficient, nu au avut idealuri comune cu partenerul si, dupa parerea mea, nu trebuiau sa se casatoreasca.

Aceste lucruri trebuie sa vina din tine, din el, nu de la Starea Civila. Trebuie sa simti ca cel de langa tine e perechea ta, ca rezonezi cu el intru totul, ca faceti casa indiferent de greutati.

Stiu ca este o opinie radicala, stiu ca o sa am parte de multe contraziceri, dar ganditi-va bine. Daca el sau voi, fara sa fiti casatoriti va gandeati sa flirtati cu altii, sa nu cumparati perdele impreuna, de ce s-ar schimba in esenta atitudinea acum? Eu nu cred ca se poate si cred ca sansa la fericire in cuplu e iubirea si intelegerea, nu certificatul de la primarie.

Sa nu credeti ca nu sunt bucuroasa ca ma voi casatori, sunt fericita, dar fericirea mea este data de iubirea si bucuria cuplului, nu a nuntii. Nunta va durat o zi. Iubirea dureaza de ani si o sa mai dureze ani.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu