joi, 10 ianuarie 2013

Inelul de logodna

O cerere in casatorie nu este o cerere in casatorie pana nu este scos la iveala inelul de logodna. Pentru cei care planuiesc o propunere in viitorul apropiat, trebuie sa luati in considerare cateva lucruri.
In primul rand, trebuie sa iti stabilesti bugetul. Nu te aventura la inele pe care nu ti le poti permite. Daca esti de parere ca un inel pe care ti-l poti permite nu o va multumi, poate ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte sa o ceri in casatorie. Trebuie sa te iubeasca pentru ceea ce esti, trebuie sa stie care sunt posibilitatile tale materiale, si sa se bucure cu adevarat atunci cand ii propui sa devina sotia ta. Exista un mit referitor la bugetul pentru inelul de logodna, si presupune faptul ca inelul trebuie sa fie echivalentul a doua salarii. Daca nu stii in ce buget sa te incadrezi, poti sa folosesti acest mit ca si punct de plecare.
In al doilea rand, trebuie sa tii cont de faptul ca forma pietrei inelului conteaza cel mai mult! Fiecarei femei i se potriveste o anumita forma de piatra si fiecare  are un anumit tip de inel pe care il prefera. Piatra poate fi: rotunda, in forma de smarald, in forma de para, ovala,  etc.
Urmatorul lucru spre care trebuie sa te orientezi este modelul cadrului de metal pe care este montata piatra. Cadrul clasic este cel simplu, care tine piatra in 3 sau 6 “gheare”. Urmeaza cadrele impodobite cu 3 pietre (o piatra mai mare in mijloc, iar stanga dreapta doua pietre mai mici), apoi cele care sunt impodobite in totalitate de pietre, fara nici un spatiu de metal intre ele.
Dupa cadru, urmeaza decizia asupra metalului. Cel mai raspandit metal pentru cadru este plantina, deoarece este un metal pur si extrem de rezistent. De asemenea, poti opta pentru aur, care are o diversitate de culori- alb, galben, rosu, chiar si verde.
Dupa ce ai ales toate aceste elemente, poti merge mai departe pe calea originalitatii. Cum sa faci asta? Graveaza inelul cu un cuvant ce va caracterizeaza pe voi ca si cuplu, cu o sintagma care iti exprima simplu si concis sentimentele, cu un vers care iti descrie starea de spirit alaturi de ea, etc.
Ca sa te poti decide asupra modelului de inel pe care trebuie sa il cumperi, trebuie sa stii care anume este stilul sau. Intreaba-i prietenele apropiate, intreba-i mama,sora sau…spioneaza-o. Observa ce fel de bijuterii poarta, daca prefera aurul sau platina, daca se indreapta spre bijuterii vintage, clasice sau mai moderne.
Inainte sa o ceri in casatorie, trebuie sa mai iei in considerare si faptul ca inelul facut pe comanda se poate lasa asteptat pana la 6 saptamani. Pana atunci ai timp sa planuiesti cum si in ce fel o vei cere in casatorie, poti incepe sa lucrezi la discurs si sa organizezi cateva zile doar pentru voi doi dupa propunere.
Mult succes!

Inelul de logodna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu