luni, 21 ianuarie 2013

LISTA de MARIAJ

Lista de mariaj reprezinta o alternativa pe cat de eleganta pe atat de practica, a momentului darului . Aceasta lista este alcatuita de viitorii miri cand anunta data casatoriei, la un magazin specializat si se lasa acolo. 

Lista cuprinde o gama larga de obiecte de la mic la mare mobilier, electrocasnice sau alte obiecte decorative si neaparat de preturi – pentru toate buzunarele! Daca mirii doresc un obiect mai pretios exista posibiltatea ca mai multe familii sa puna banii impreuna pentru achizitionarea acelui obiect. 

Trebuie sa specificati pe un biletel introdus in plicul invitatiilor despre existenta acestei liste precum si magazinul la care se gaseste. Oaspetii pot telefona respectivului magazin si pot plati cu cartea de credit sau pot merge direct la magazin si comanda pe loc in functie de lista preferintelor mirilor.
 La data nuntii sau dupa aceasta, magazinul va livra la restaurant sau acasa cadourile insotite de cartile de vizita ale celor care le-au oferit. Lista de mariaj se retrage in general de la magazin, la doua saptamani dupa nunta.

Obiceiul listei de mariaj exista in multe tari din Europa si in America. A cunoscut un asemenea succes datorita finalitatii sale practice: mirii nu vor mai primi trei seturi de cafea ori alte obiecte ce nu sunt pe gustul lor, iar oaspetii sunt scutiti de a mai alerga ore intregi in oras cautand cadoul perfect, misiune adesea esuata, caci nde!, de gustibus (non disputandum)…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu