joi, 10 ianuarie 2013

Ce este un wedding planner?

      O nunta este un eveniment important in viata mirilor si unul cat se poate de frumos. Atunci cand vine vorba de nunta ta, trebuie sa te uiti in urma si sa fii multumita. Insa pana acum cred ca ai aflat de la cei din jurul tau ca a planifica si organiza un asemenea eveniment nu este un lucru foarte usor, mai ales atunci cand si tu si logodnicul tau aveti job-uri full time. Daca esti dispusa sa cheltui cativa banuti in plus si iti doresti sa fii o mireasa (oarecum) relaxata, atunci poate ar trebui sa iti indrepti atentia catre un wedding planner. Despre rolul acestuia vom discuta mai pe larg in acest articol.

   Ce face un wedding planner? Acest lucru difera de la nunta la nunta, job-ul wedding planner-ului fiind mereu diferit; insa scopul este acelasi: sa iti faca tie viata mai usoara. In general, totul incepe cu o consultatie, pentru ca wedding planner-ul sa isi dea seama de ce anume ai nevoie si pentru a stabili daca vei avea nevoie de organizarea evenimentului cap-coada, sau ai nevoie doar de cineva care sa iti ofere cateva sfaturi.
Dupa ce stabiliti de ce servicii de planning ai nevoie, lucrurile incep sa demareze: se discuta gasirea locatiei pentru nunta, listele de furnizori, crearea time-line-ului, decorul ceremoniei, si multe, multe alte detalii legate de nunta. Dupa aceste discutii, wedding planner-ul pleaca inarmat cu bugetul in cautarea lucrurilor pe care tu ti le doresti. Iti prezinta ofertele si tu alegi. Daca nu esti multumita, mai cauta. Acesta va fi in permanenta in contact cu tine si cu furnizorii pentru ca lucrurile sa mearga asa cum trebuie.
In ziua cea mare, wedding planner-ul devine omul tau de baza. De ce? Pentru ca va fi in fruntea tuturor echipelor: in cea a furnizorilor; va fi persoana care se va ocupa ca programul sa fie respectat si va lua decizii in caz de urgenta (va decide daca este nevoie sa aplicati planul B). Insa cel mai important rol este acela de a te tine pe tine departe de tot acest stres, mai ales daca esti o persoana emotiva.
 
    Cum sa iti alegi wedding-planner-ul? Poate este mai bine sa te axezi pe cei independeti, pentru ca cei care fac parte din agentii au deja listele lor de furnizori care nu iti ofera o flexibilitate. De asemenea, de cele mai multe ori, preturile pe care le platesti furnizorilor vor fi mai mari decat in realitate, deoarece de multe ori, wedding planner-ii isi sustrag comision.
Asadar, daca dispui de un buget putin mai generos, iti recomand calduros sa apelezi la serviciile unui wedding planner, pentru ca nu are cu ce sa te incurce, mai ales cand vine vorba despre eliberarea unei mari parti din stresul la care esti supusa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu