miercuri, 9 ianuarie 2013

Nunta – decoratiunile



Desi decoratiunile nu au ocupat intial un loc atat de important in organizarea nuntii, pe principiul ca atunci cand muzica si mancarea sunt bune, prea putin mai conteaza cum e decorata sala, incetul cu incetul au inceput sa prinda teren si au devenit un detaliu din ce in ce mai important. Atat de important incat exista pe piata foarte multe firme care se ocupa de organizarea de evenimente si implicit de decorarea salii pentru nunta.

Alegerea unei teme. Pentru a-ti fi mai usor sa ii ghidezi pe cei care iti decoreaza sala pentru nunta, cel mai bine ar fi sa alegi o tema pe care sa mearga intreaga nunta. In primul rand este vroba de culori si apoi de o tema. De exemplu, pentru nuntile de septembrie-octombrie, merge ca si tema toamna si puteti folosi in decorarea salii auriu si aramiu, cosuri cu fructe de toamna, frunze, nuci etc. Culorile alese trebuie sa fie in concordanta cu anotimpul, cu preferintele mirilor, cu rochia de mireasa si costumul de mire, dar mai ales in concordanta cu sala in care va avea loc nunta.

Florile. Pentru a te asigura ca vei avea flori proaspete si la preturi rezonabile, este cel mai bine sa alegi din florile de sezon si nu flori exotice, a caror provenienta e discutabila si pot arata bine acum, pentru a fi ofilite peste cateva ore. Nu te ghida numai dupa floarea ta preferata, ci ia in considerare in ce masura floarea respectiva arata bine in aranjamente, daca se potriveste ca si colorit cu restul salii, daca este in ton cu nunta. Daca bugetul dedicat florilor este limitat, orienteaza-te spre florile acceptabile ca si pret, pentru ca vei avea nevoie de mai multe flori, pentru buchetul nasei, cocarde, aranjamentele pentru lumanari, masini, restaurant, nu doar pentru buchetul miresei.

Aranjarea mesei. Husele pentru scaune sunt din ce in ce mai populare in ceea ce priveste organizarea nuntii. Atat de populare incat mult restaurante si-au facut deja un set de huse pe care le impun mirilor. Inainte de a semna contractul cu restaurantul, intereseaza-te si asupra acestui aspect. Daca husele va sunt impuse si sunt de o anumita culoare, care nu merge cu restul decorului de nunta, incearca sa negociezi aducerea huselor de la firma specializata care va organizeaza nunta sau macar schimbarea esarfelor de pe scaune, pentru a fi in colorit cu nunta. Desi la inceput cei de la local vor fi intransigenti si vor incerca sa se impuna in tot ce inseamna nunta voastra: muzica, meniu, bautura, huse pentru scaune etc, cu putina negociere poti obtine minuni. 

Decorarea tortului. Tortul mirilor este o parte foarte importanta a nuntii, asa ca trebuie sa ii acorzi atentia cuvenita, nu doar in ceea ce priveste aspectul lui ci si decorarea mesei pe care este adus. Din nou, va trebui sa negociezi cu cei de la restaurant pentru a putea sa imbraci masa in material sau sa ii aplici flori. In ceea ce priveste aspectul tortului, sunt foarte elegante torturile cu decoratiuni naturale, fie ca este forba de fructe sau de flori. Desi modelele din martipan arata foarte bine, nu le vor depasi niciodata pe cele naturale.
O alta varianta este sa aveti un tort de dimensiuni mici, pe care sa il taiati impreuna, in cadrul ceremonialului, iar pentru invitati sa aveti mai multe torturi mici, identice si din aceeasi compozitie cu tortul vostru. Daca doriti o decorare clasica a tortului, nu uitati de figurinele cu mirele si mireasa, iar pentru varietate, puteti alege unul dintre modelele noi, haioase, care vor incanta invitatii.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu