miercuri, 16 ianuarie 2013

Cadouri de nuntă pentru miri

La prima vedere, alegerea unui cadou de nuntă pare floare la ureche. În realitate însă, trebuie să găseşti un cadou simbolic, util, nici prea scump, dar original, aşa că alergătura prin oraş pare...
Dar dacă mirii sunt superstiţioşi? Ştiai că bunăstarea şi norocul sunt atrase de cadourile oferite? Sau că tacâmurile şi ceasurile de perete atrag ghinionul şi cearta între miri?
Iată câteva idei de cadouri pentru nuntă, cu care sigur nu vei da greş. 

1. Sejur pentru luna de miere 

Cine nu şi-ar dori un cadou atât de frumos şi romantic, mai ales că un sejur în luna de miere este şi suficient de costisitor...? Dacă ţinem cont de tradiţia care spune că mirele este responsabil cu vacanţa, o să îţi fie recunoscător toată viaţa. Dar ce mai contează..., de acum toate cheltuielile se împart în mod egal!

2. Tavă sau tigaie electrică

Nu este fascinant, frumos şi nici romantic, dar este unul dintre cele mai utilizate cadouri. Este cunoscut deja că în 99 la sută din cazuri, obiectele de bucătărie sunt prima investiţie a mirilor după ce se mută în casă nouă.
Şi probabil în aceeaşi proporţie, putem admite că bărbaţii ar fi fericiţi să îşi vadă soţiile în bucătărie, jucându-se cu astfel de "gadget-uri". 

3. Bani 

Să oferi bani mirilor poate fi considerat un cadou impersonal, dar în realitate este cel mai util şi râvnit dar de nuntă.  
De fapt, obiceiul nu este complet neinspirat. Dimpotrivă, înainte se credea că banii de argint dăruiţi la nuntă aduceau bogăţie şi belşug. 
Dacă vrei să personalizezi cadoul, îi poţi dărui într-o cutie artizanală, iar ca să fie şi haios, caută o cutie din lemn sculptat, asemănătoare lăzii de zestre.

4. Carţi how-to 

Este trist când te gândeşti că majoritatea neînţelegerilor în căsnicii porneşte de la bani şi datorii. 
În cazul ăsta, singurul lucru regretabil pentru miri va fi că nu au ştiut să gestioneze corect propriile finanţe. 
Aşadar, o carte de tip how-to îi va ajuta pe cei doi să evite scenariul tipic al cuplului căsătorit. Caută volumele lui Napoleon Hill, "Secretul bogăţiilor" sau "De la idee la bani", dar poate găseşti şi cartea lui Gary Smalley, "Cum să-ţi înţelegi soţia la bine şi la rău". Într-o zi îţi vor mulţumi în mod deosebit. 

5. Decorează-le apartamentul 

În timp ce mirii se află în luna de miere, te poţi furişa în apartamentul lor ca să le faci o supriză cu adevărat plăcută. 
Încearcă să afli dinainte cum intenţionau să schimbe parchetul, ce fel de tapet le place sau cum ar fi decorat grădina. Sau mai simplu, îi poţi surprinde cu un jacuzzi în bae. Vor aprecia cu siguranţă cadoul... dacă ai ţinut cont de gusturile lor.

6. Jucării erotice 

Un astfel de cadou este perfect pentru petrecerea burlacilor sau cea a burlacelor, dar nu şi ca dar de nuntă. 
Chiar dacă intenţia ta va fi să le oferi ceva haios, nu toate gesturile sunt bine primite. Nu trebuie să îi faci să se simtă stânjeniţi cu un cadou "deocheat"; până la urmă se vor descurca şi singuri la acest capitol... 

7. Hăinuţe pentru copil 

Multe mirese se căsătoresc atunci când sunt gravide sau fac nunta odată cu botezul copiilor. Aşadar, două ceremonii, dar un singur cadou, de obicei, pentru cel mic.
Cine a spus că părinţii retrăiesc copilăria odată cu copiii lor, nu a greşit deloc, pentru că nimic nu este mai frustrant decât să fii sărbătorit şi să primească altcineva darurile. 

8. Gadget-uri şi aparate de gimnastică 

Cadourile în funcţie de sex nu sunt cele mai potrivite alegeri. 
Dacă alegi aparate hardware/ software pentru mire şi aparate de gimnastică pentru ea nu îi vei încuraja să împartă activităţi comune, iar în timp vei da naştere la disensiuni privind marja de greutate dintre ei... 

9. Şedinţe la psiholog 

Este amuzant şi cândva poate că va fi şi util un psiholog, dar nu toată lumea apreciază acest gen de umor. 
Deşi consilierea se arată inevitabilă pentru multe cupluri, nu este cazul să grăbeşti lucrurile.  

10. Aparate casnice 

Pentru că oricine adoră să mănânce îngheţată şi floricele, este posibil ca mirii să fie încântaţi să aibă un astfel de aparat acasă.    
Un cadou drăguţ şi util, aparatul de făcut floricele, sau cel de îngheţată, va fi folosit cu siguranţă în serile cu prietenii, la un film sau la un meci de fotbal. Totuşi, este bine să te asiguri înainte dacă mirii preferă un regim alimentar sănătos.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu