marți, 15 ianuarie 2013

Prinţul Albert de Monaco şi Charlene Wittstock

 Talking about Monaco :)... chiar mi-am amintit de vacantele exclusiviste petrecute pe plajele insorite ale Principatului, spree faimoasa strada Princess Gracee, magazine, reprezentante de masini, petreceri, etc etc... imi amintesc, pe vremea pregatirilor pentru nunta, mi-a fost dat sa aud, ca este un alt Monaco; rupt din Basme; am vizitat in nenumarate randuri castelul; am asistat la schimbarea garzilor, am asistat la spectacolul prezentat de cei mai sus numiti; am auzit chiar, ca uneori, Printul, iese pe balconul sau regal pentru a saluta  locuitorii, fie in ceas de dimineata sau seara..
 Este o incantare vizuala sa iti petreci sarbatorile in Monaco, asa cum am facut si eu; dar oricat de frumos ar fi... parca tot nu as accepta oferta unui job acolo; nu m-a impresionat cu nici un gram mai mult decat o vacanta, linistita...

Căsătoria dintre Prinţul Albert de Monaco şi frumoasa Charlene Wittstock va fi, fără îndoială, a doua nunta a secolului, când ochii întregului mapanond vor fi aţintiţi, pe 2 iulie, spre micul dar elegantul Principat de Monaco.

Află în continuare cine este viitoarea prinţesă de Monaco, cum s-au cunoscut şi cum va este proiecatată cea de-a doua nuntă regală a anului.


1. Fostă înotătoare olimpică, Charlene Wittstock a reprezentat Africa de Sud la Olimpiada de la Sydney din 2000. A participat în proba pe echipe 4x100 metri, unde a câştigat locul 5.

2. Cu prilejul acestei competiţii s-au şi cunoscut, de altfel. La vremea aceea, prinţul făcea, la rândul său, parte din echipa de bob a statului Monaco. Prima lor apariţie în public a fost în 2006, când Charlene  l-a însoţit pe Albert de Monaco la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă din Torino, iar de atunci cei doi s-au afişat mai mereu împreună. Charlene Wittstock locuieşte din 2007 în Monaco.

3. Nunta celor doi va fi prima căsătorie a unui prinţ moştenitor în Principatul Monaco, după cea dintre Prinţul Rainier al III-lea şi Grace Kelly, care a avut loc în 1956.

4. Charlene Wittstock este cea care va pune capăt notorietăţii "prinţului burlac de Monaco", aşa cum era cunoscut până acum. Firea solitară a prinţului Albert a determinat Parlamentul din Monaco să modifice constituţia în 2002, permiţând ca la tronul principatului să poată urca unul dintre fiii surorilor sale, în cazul în care acesta nu produce un moştenitor.

Prinţul Albert are totuşi doi copii, o fată şi un băiat, din relaţii pasagere însă, potrivit regulilor de succesiune ale principatului catolic, aceştia nu au drept la tron.

5. Viitoarea prinţesă va lua lecţii de limba franceză. Charlene vorbeşte puţin limba franceză şi întreţine conversaţii uşoare", a declarat ea într-un interviu oferit revistei Madame Figaro. "Cred că îmi voi face timp să îmi îmbunătăţesc nivelul", i-a asigurat viitoarea prinţesă pe aceştia.

6. A renunţat la religia protestantă pentru a se converti la catolicism, religia oficală a statului Monaco. Imediat după procesiune, reprezentanţii Palatului au declarat că Charlene Wittstock a fost admisă, în urma deciziei libere şi personale, în deplina comuniune a Bisericii Catolice.

7. Spre deosebire de Kate Middleton, viitoarea mireasă a deconspirat numele designerului care îi va confecţiona rochia. Aceasta va purta o rochie creată de Giorgio Armani.
8. Ceremonia religioasă nu va fi organizată în Catedrală Saint-Nicolas, aşa cum ar cere tradiţia stabilită prin nunta Prinţului Rainier cu Grace Kelly. Din cauza numărului mare de invitaţi - peste 700 -, mirii au hotărât ca ceremonia să aibă loc în grădină Palatului Regal din Monaco. 

9. Albert şi Charlene nu vor ajunge la ceremonie într-o caleaşcă, precum William şi Kate Middleton, ci intr-un vehicul mult mai modern. Este vorba de o limuzină LexusLS 600hL, un model care va fi scos pe piaţă special pentru acest eveniment. Maşina este un hibrid şi va avea culoarea albastru închis.


10. Viitoarea mireasă iubeşte foarte mult copiii şi îşi doreşte să aibă cât mai curând unul, declarând că mărirea familiei este unul dintre planurile prioritare ale viitoarei prinţese şi prinţulu de Monaco.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu