miercuri, 9 ianuarie 2013

Buchetul de mireasa: alegerea potrivita

Alegerea unui buchet de mireasa se aseamana adesea cu alegerea rochiei. Fiecare dintre noi vrea sa aiba un buchet unic, potrivit personalitatii sale si in ton cu restul aspectului construit pentru ziua cea mare. Inainte de orice, trebuie sa te decizi ce ton va avea ceremonia: formal, semiformal sau casual. De asemenea, tine cont de o regula de baza: orice buchete de mireasa trebuie sa fie in concordanta cu proportiile rochiei - daca ai o rochie delicata, pe corp, un buchet amplu si impopotonat va fi ca nuca-n perete.

Exista patru mari tipuri de buchete de mireasa:

- Cascada (fantana) - buchetul este rotund si inconjurat de flori care "curg" peste mana miresei, dand efectul de cascada. Desi poate fi facut din mai toate tipurile de flori, sunt de preferat cele cu petale mari, precum trandafirii, calele sau orhideele. Este, probabil, cel mai formal si traditional tip de buchet.

foto

- Manunchiul - este mic si rotund, aranjat aparent aleator. De obicei, contine multe fire de verdeata pe langa irisi, crini, lalele sau trandafiri, toate prinse cu o panglica finuta.

foto

- Buchetul colorat - daca ai un look alb din cap pana-n picioare, dar ti-ai dori sa nu fii perceputa ca o mireasa clasica, nu te feri de optiunea unor buchete de mireasa colorate, in care poti imbina nenumarate flori: gerbera, trandafiri, irisi, ba chiar si ramurele de afine sau de coacaze.

foto

- Buchetul de brat - este realizat din flori cu tulpina lunga, pe care mireasa le poarta pe mana. Se potrivesc gladiolele, trandafirii, orhideele, calele si toporasii.

foto

- Buchetul-bratara. Mici snopi de flori (in general trandafiri sau orhidee) prinse de incheietura mainii cu o banda elastica. Se potrivesc perfect cu rochiile de mireasa neconventional.

foto

Atunci cand faci selectia intre cele patru modele de rochie de mireasa, tine cont de constitutia ta: astfel, daca esti inalta, ia in considerare ultimele doua variante, iar daca ai o inaltime medie spre mica, opteaza pentru buchetele grupate, de dimensiuni mici.

De asemenea, inainte de a opta pentru unul sau altul dintre modele, ia in considerare si argumentele de ordin personal. Ce ti se pare ca defineste cel mai bine relatia voastra? Dragostea? Mergi pe varianta unor buchete de mireasa de trandafiri rosii. Fidelitatea? Niste irisi galbeni ar fi perfecti. Iertarea? Opteaza pentru lalele albe. 

 Daca vrei sa ai un buchet de mireasa si mai personalizat, poti atasa diverse bijuterii mostenite din familie, cercei sau brose, de exemplu. Sau iti poti lega buchetul cu o panglica din rochia mamei tale sau cu o bentita pe care ai purtat-o, de exemplu, la prima intalnire cu iubitul tau. Daca esti destul de norocoasa cat sa iti faci nunta pe plaja, nu te feri sa introduci elemente personalizate (scoici sau melci, de exemplu).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu