duminică, 20 ianuarie 2013

Rochii de mireasa de inspiratie spaniola

E momentul sa aruncam impreuna o privire asupra trend-urilor pentru mirese in interpretarea designerilor spanioli, ce si-au prezentat noile creatii la festivalul Cibeles Madrid Novias in luna mai. Printre designerii prezenti s-au numarat Hannibal Laguna, Elio Berhanyer, Devota & Lomba, Duyos, Miquel Suay, Carlos Haro si Ana Torres - in total, 30 de brand-uri si creatori si-au adus ideile fresh pe podium.
Printre cele mai folosite materiale s-au numarat organza, matasea, dantela si satinul. Motivele florale au predominat in noile colectii spaniole dedicate mireselor, fiind de cele mai multe ori brodate cu fir de matase sau argint ori pictate de mana. Broderiile ce urca pana in zona gatului si curelele/centurile cu accente neasteptate de culoare (inclusiv rosii) au fost elemente inedite la Cibeles Madrid Novias

In ceea ce priveste culorile, albul pur a inceput sa piarda teren in fata nuantelor delicate de sampanie sau a celor intense, cu accente de auriu ori culoarea mierii. Mireasa eleganta si romantica este in centrul atentiei in anul ce vine, formele invaluitoare ale rochiilor fiind concepute pentru un efect vizual maxim, fara a sacrifica insa libertatea de miscare.

Spaniolii si pasiunea pentru nunti
In Spania exista in jur de 700 de companii ce produc rochii de mireasa, rochii de ocazie destinate domnisoarelor de onoare si creatii pentru Prima Comuniune, un eveniment important in viata religioasa catolica. Catalonia este regiunea cea mai productiva, majoritatea brand-urilor avandu-si fabricile aici - in vreme ce Madridul conduce detasat in materie de creatii de gala. Ca o curiozitate, in 2008 s-au oficiat 196,613 de casatorii in Spania, iar cifra creste an de an - si, implicit, inspiratia pentru rochiile de mireasa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu