miercuri, 9 ianuarie 2013

Nunta: marturii, invitatii, flori

Ai ales deja rochia de mireasa, ai gasit si costumul perfect pentru mire, ati rezervat restaurantul? Atunci urmeaza sa va ocupati de decoratiuni marturii si flori. Variantele sunt nenumarate, unele foarte costisitoare, altele mai acceptabile, dar cu siguranta exista varianta perfecta pentru nunta ta: decoratiuni elegante fara ca bugetul sa fie grav afectat.

Marturiile sunt cadourile care se ofera invitatilor la sfarsitul nuntii, pentru a fi "dovada" sau "marturia" ca au participat la nunta voastra. Daca varianta clasica pentru marturii este o cutie cu parjituri si o sticla de vin sau de tarie, variantele moderne sunt nu numai mult mai elegante ci si mai avantajoase ca si pret. Diferitele cutiute de carton, personalizate cu numele mirilor si care contin o gustare dulce sunt unele dintre cele mai apreciate marturii. Gasesti oferte de astfel de marturii, care de care mai sofisticate, la majoritatea firmelor organizatoare de nunti dar si la firmele specializate in invitatii pentru nunta.
 

Invitatiile sunt foarte importante pentru ca sunt primul contact pe care invitatii il au cu mirii. Decat sa alegi niste invitatii ieftine si de proasta calitate, pentru ca bugetul nu iti permite mai mult, mai bine confectioneaza-ti singura invitatiile. Vei gasi pe internet o multime de modele, iar in librarii sau direct la furnizor vei gasi cartoane, fundite, tul, calc sau orice alt metrial ai nevoie. Bugetul nu e afectat, iar invitatii vor fi incantati sa afle ca ati facut singuri invitatiile.


 


Florile pot fi foarte costisitoare insa sunt de nelipsit de la o nunta. Poti sa alegi insa variante mai economice. Daca ti-a trecut prin minte sa ai flori artificiale in buchetul de mireasa pentru a reduce costurile, renunta la idee, meriti mai mult in ziua nuntii! Nu trebuie sa apelezi neaparat la o florarie sofisticata, ci alege una mai modesta, dar care are flori proaspete. Intereseaza-te de posibilitatea de a cumpara florile direct de la depozit, astfel vor iesi mult mai ieftine, iar floraresei ii vei plati numai manopera. O alta varianta este sa iti confectionezi singura buchetul, trebuie doar sa dispui de un microfon cu burete, pe care il gasesti la florarie sau magazinele de artizanat, apoi sa cauti pe internet tutriale care te invata sa iti faci singura buchetul. Exerseaza de cateva ori inainte de nunta, folosind flori mai ieftine.
 
Daca apelezi la o firma organizatoare de nunti, poti sa economisesti pentru ca, avand colaborari cu diversi funziori, iti vor procura florile mai ieftin si vor avea reduci si la menopera. Nu uita ca nu este vorba numai de buchetul de mireasa, ci si de bucatul nasei, al domnisoarelor de onoare, aranjamentele florale pentru mesele invitatilor si aranjamentele pentru prezidiu si masini. Daca bugetul nu iti permite sa pui aranjamente florale pe mesele invitatilor, le poti inlocui cu vaze inalte, in care sa pui un singur fir sau cu boluri in care sa pui lumanari plutitoare, care pot fi chiar mai de efect decat florile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu