joi, 10 ianuarie 2013

Greseli de evitat la nunta

Planificarea unei nunti nu este ceva usor, insa nu-ti imagina ca va trebui sa muti muntii din loc. Este un traseu care trebuie parcurs, insa trebuie sa fii constienta ca nu va fi lipsit nici de peripetii, dar nici de satisfactii. O nunta perfecta este imposibil de realizat, insa puteti evita anumite greseli si, mai mult, va puteti bucura de acest moment, incercand sa tratati totul mai in gluma, mai in serios, caci stim cu totii ca excesele dauneaza grav bunei dispozitii.
Iata cateva greseli care pot fi evitate:
Nu lasa totul pe ultima suta de metri pentru ca nu se stie la ce surprize te poti astepta. O nunta nu se planifica de azi pe maine. Odata ce v-ati hotarat sa faceti pasul, discutati unul cu celalalt foarte deschis despre cum v-ati dori sa fie nunta. Este normal sa aveti pareri diferite, caci toti suntem indivizi diferiti cu personalitati si gusturi diferite. Faceti liste pe categorii, legandu-va de numarul invitailor, rezervarea la restaurant, biserica, etc. O nunta planificata in graba poate fi, nu neaparat un fiasco, insa daca iti pui la punct din timp toate detaliile, vei avea parte de momente speciale, pe care este posibil sa le regreti ca nu le-ai avut sau nu ai facut ceva datorita timpului insuficient. Nu anunta invitatii nici prea devreme, caci este posibil ca pana la eveniment sa piarda invitatia sau sa uite, dar nici prea tarziu, pentru ca fiecare sa aiba un plan si un buget bine stabilit.
Alaturarea dansatorilor profesionisti in momentul dansului mirilor nu este o alegere foarte fericita. Daca nu sunteti dansatori profesionisti, riscati sa fiti pusi in umbra sau veti fi tentati sa incercati sa imitati si sa va incurcati. O coregrafie stabilita dinainte sau lectiile de dans cu siguranta va vor scoate din incurcatura. Puteti pastra momentul dansatorilor profesionisti pentru mai tarziu, ca si o surpriza pentru invitati, ceea ce va fi o incantare pentru ei.
Atentie la machiaj. Machiajul joaca un rol foarte important in tinuta miresei. El nu trebuie sa fie nici foarte evidentiat, vulgar, dar nici sters sau chiar absent. Un machiaj natural iti va pune in evidenta mult mai bine ochii. Nu folosi un creion de sprancene negru sau ceva foarte inchis, caci va contrasta, si nu intr-un mod foarte placut, cu rochia si voalul. Evita sa faci experimente cu diverse creme, fond de ten sau pudre pe care nu le-ai mai folosit, pentru a nu te trezi cu o alergie de toata frumusetea. De asemenea, nu este indicat sa mergi la solar, la plaja, sa te pensezi sau sa te epilezi in ziua nuntii, daca nu doresti sa ramai cu acesta amintire de piele iritata in poze. Daca nu esti chiar in tema cu machiajul sau iti tremura mana, mai bine apelezi la un salon profesionist, care va imbina cu succes culorile si vei avea totodata un machiaj rezistent, fara sa te trezesti ca iti lacrimeaza ochii de la rimel sau ti s-a intins creionul. De evitat in arta machiajului, in ziua nuntii, sunt si culorile sidefate sau cu sclipici, pentru a nu-i face “concurenta” blitzului. Daca totusi te-ai hotarat sa te aranjezi singura, nu uita ca lumina zilei, si nu cea a becului, este cea mai buna. Este bine sa iti amenajezi o oglinda in fata unei ferestre pentru a evita un machiaj eronat, creat de umbra unui neon sau bec. Si nu uitati dragelor sa fiti cat mai naturale, caci important este sa scoateti in evidenta ochii, luminozitatea fetei si nu complexitatea si imbinarea culorilor machiajului, pentru ca pana la urma nu pictam, ci ne pregatim sa fim mirese.
Nu te lasa dominata de emotii si de stres. Cu sau fara voia noastra, cu totii suntem cuprinsi de un sentiment ciudat, odata cu apropierea marelui de eveniment, sentiment care se contureaza pe zi ce trece intr-o combinatie de stres, nervozitate, emotii, contradictii. Mama soacra doreste neaparat restaurantul de langa posta, iar unchiul Vasile nu concepe un meniul fara sarmale cu mamaliguta, sa nu mai amintim ca tata are si el un cuvant de spus si tine neaparat sa vina si tanti Maria, pe care eu nici nu o cunosc. Fiecare va veni cu pareri, impresii, banuieli si pretentii. Drumurile si negocierile la diverse locatii, cumparaturile si proba vestimentatiilor, toate acestea isi pun amprenta asupra psihicului. Evita ca la intalnirea cu prietenii sa tii un monolog: nunta, nunta si iar nunta, caci s-ar putea sa obosesti “publicul” si nimeni nu e interesat sa asculte pentru a “ţ” oara, ce funde, draperii si pantofi vrei tu .
Dieta extrema nu este o solutie pentru a scapa in 5 zile de ceea ce ai acumulat in ultimele 3 luni. Datorita stresului si alergaturilor la care esti supusa, fie nu ai timp sa mananci si te rezumi la a rontati tot felul de produse de patiserie, sticksuri, dulciuri, rezultand cateva kg in plus, de altfel nedorite, fie te infometezi, nu mananci adecvat si apelezi la tot felul de diete care mai de care mai draconice. Aceasta nu este neaparat o solutie. Risti ca in ziua cea mare, datorita unei alimentatii necorespunzatoare, sa ti se faca rau, sa-ti scada glicemia, calciul, si sa nu mai punem la socoteala si emotiile. O dieta adecvata si un sport practicat regulat, va va face un corp de invidiat si un psihic puternic. Asadar, mancati sanatos, moderat si dormiti bine.
Consulta-ti partenerul. Nu te lasa purtata de val si sa “uiti” sa-i comunici si partenerului ce consideri ca s-ar potrivi, caci pana la urma e si nunta lui. Evita sa-l pui in fata faptului implinit sau ghideaza-te dupa sintagma “ce tie nu-ti place, altuia nu-I face”. Nu cred ca ti-ar placea sa te trezesti ca restaurantul este deja amenajat, iar tu nici nu ai fost consultata. Comunicarea si colaborarea este foarte importanta si voi trebuie sa lucrati ca o echipa. Lasa-te placut surprinsa si de alegerile lui si nu cauta sa-i impui gusturile sau deciziile tale sau sa razi de alegerile lui, caci pana la urma, si tu esti una dintre ele. Discutati si cautati o cale de mijloc daca nu ajungeti la o concluzie comuna, evitand astfel discutii sau certuri care nu-si au rostul. Odata stabilite toate detaliile, de comun acord, puteti spune ca ati pornit cu dreptul, si veti vedea ca totul va veni de la sine. Aveti incredere unul in celalat si nu uitati sa fiti optimisti.
Evita sa faci pe diva. Da, esti personajul principal din aceasta piesa, insa acesta nu este un motiv suficient sa uiti cine esti si care este rolul tau. Nu este necesar ca de cate ori te intalnesti cu domnisoarele de onoare, diversi organizatori, colaboratori sau alti prieteni sa incepi sa dai cu pumnul in masa ca tie nu-ti convine nimic, chelnerul nu se misca suficient de repede, iar tortul nu este suficient de dulce. Toate acestea sunt de evitat pentru ca te pui nu numai pe tine, dar si pe altii in situatii neplacute si risti sa devii ridicola. Nu este frumos sa ridici tonul, sa jignesti sau sa faci pe superioara, pentru ca nimeni nu este obligat sa-ti suporte mofturile. Trebuie sa te comporti ca o adevarata doamna, deschisa la sugestii si colaborari, caci orice idee e binevenita. Pana la urma nu le stii pe toate si nu ai tocmai cele mai bune idei. Fii haioasa si diplomata, si vei vedea ca vei fi tratata ca o diva.
Prea multe culori … nu este cea mai potrivita alegere. Alegerea culorilor pentru nunta este o adevarata provocare. Culorile trebuie alese cu grija, in functie de decoratiuni, tort, aranjamente florale, etc. Pentru a avea un decor de neuitat, mare atentie la ce combinatie de culori alegeti, caci ele trebuie sa fie o incantare pentru ochi, dar si o relaxare. Mare atentie si la culorile tari, care, intr-o alegere nefericita, nu numai ca vor obosi, dar veti obtine o paleta coloristica indrazneata sau un contrast care peste ani va fi o amintire urata in poze si va deranja cu siguranta. Deasemenea, foarte importante sunt culorile cu anumite conotatii. Nu cred ca v-ati dori o sala inzorzonata cu rosu, galben si albastru, caci v-ati simti ca de 1 decembrie la parada militara. Tineti cont de textura, nuante, si imprimeuri. Nu cred ca ar fi potrivit sa prinzi draperiile mov cu o clama sub forma de minge de fotbal sau cu un Mos Craciun. Evitati culorile kitschoase, de genul roz sau verde neon, sclipiciul sau paietele colorate tivite pe fata de masa sau husa scaunului. Nu folositi mai mult de 3 culori, pentru a nu avea o sala inzorzonata ca o sorcova la balci, dar nici o singura culoare, si aceea sa fie alb. Cel mai bine solicitati ajutorul unui designer specialist, consultati un catalog sau o firma de specialitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu