joi, 10 ianuarie 2013

Responsabilitatile mirelui

Am vorbit in articolul Rolul mirelui in organizarea nuntii despre rolul pe care il are mirele in planuirea unei nunti, in special din punct de vedere moral. Este un lucru foarte important sa stii sa ai rabdare si sa fii intelegator cu iubita ta, avand in vedere faptul ca va deveni la un moment dat foarte stresata, si este posibil ca tu sa fii calul de bataie. Pentru a evita acest lucru, incearca sa te implici cat mai mult in organizare si nu ii da impresia viitoarei mirese ca ea este singura care se intereseaza si care se ocupa cu adevarat de marele eveniment. Iti propunem urmatorii pasi, pentru a putea sa stii exact ce ai de facut si cu cat timp inainte.
  • cu 12 luni inainte stabileste unde se va tine ceremonia. La biserica, la sinagoga, pe plaja, pe munte, in locatia unde se va desfasura si receptia, etc. Optiunile sunt multe, dar tine minte faptul ca cele mai bune locuri sunt rezervate cu mult timp inainte, in special in lunile de vara si inceputul toamnei.
  • vorbeste cu cel  care va oficializa casatoria cu 9 luni inainte de nunta. De asemenea, alege si trupa sau grupul celor care se vor ocupa cu muzica, si incepe sa realizezi, impreuna cu logodnica ta, lista de invitati.
  • Incepe sa planuiesti luna de miere cu 6 luni inainte. Daca decideti sa plecati din tara, acum este momentul oportun pentru a va pune la punct pasapoartele. Si nu uita sa inchiriezi transportul din ziua nuntii: limuzina, caleasca, etc.
  • cu 3 luni inainte de marele eveniment, fa rezervari la hotel pentru cei care vor veni din afara orasului, trimite invitatiile, decide-te asupra costumului pe care il vei purta si comanda verighetele.
  • cu 6 saptamani inainte, ridica verighetele, iar in cazul in care ati decis sa scrieti ceva pe ele, verifica inscriptia.
  • cu o saptamana inainte, verifica si re-confirma rezervarile pentru luna de miere si onoreaza platile catre furnizori.
  • in ziua de dinaintea nuntii, fa un gest frumos pentru ea, mai ales daca nu va veti vedea pana la ceremonie. Trimite-i un buchet de flori, scrie-i o scrisoare, etc.
Daca totul este facut asa cum trebuie si lucrurile nu sunt lasate pe ultima suta de metri, fii sigur ca va iesi perfect. Cele mai reusite nunti sunt cele planuite si organizate pe parcurs, fara foarte mult stres si fara ca timpul sa va preseze. Asadar, baieti, mult succes in a fi un mire model!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu