miercuri, 16 ianuarie 2013

Lucruri pe care să le faci înainte de a spune „da”

Orice femeie vrea să se bucure din plin de viaţa ei şi, deşi căsătoria nu e sfârşitul distracţiei, unele lucruri nu se pot face decât înainte, ca să te poţi bucura ulterior de viaţa în...
 Deși azi e aproape o rușine să fii single, nu îți imagina că va mai fi o altă perioadă în care să poți face lucrurile după placul tău. Vor fi momente când inclusiv statul în chiloți prin casă va fi intangibil, pentru că mama soacră ar putea trece pe la voi în orice moment, probabil ca să îți dea indicații despre cum să îți modifici casa (împotriva gusturilor tale, evident).

Iar dacă te înțelegi bine cu soacra, vor fi momente când va trebui să te aranjezi și să îți însoțești soțul la evenimente, deși tu ai chef de stat în vârful patului uitându-te la filme din genul „romance”.

Bucură-te aşadar de momentele  de libertate dinaintea excursiei la Starea Civilă şi încearcă acum ceea ce va fi mai greu de recuperat mai apoi.


1. Călătorii de una singură. Acesta este adevăratul mod de a cunoaște locuri și oameni noi. Singură, vei putea să îți gestionezi timpul așa cum vrei și vei apuca să vezi tot ceea ce ți/ai propus. Ce rost are să mergi cu iubitul la Paris dacă nu părăsiți camera de hotel?

2. Aventuri de vacanță. Într-o călătorie solo îți poți permite să nu îl refuzi pe străinul cu ochi misterioși care ți-a răpit atenția. Preferabil, el nu vorbește niciuna din limbile cunoscute de tine și a plecat deja când tu te trezești.

3. Deprinderea unor hobbyuri. Acum e momentul să te apuci de ceva care te pasionează ți te relaxează. După căsătorie îți vei spune mereu „când am timp, nu acum.”

4. Locuitul singură. Viața pe cont propriu presupune și propria ta locuință, departe de colegi de apartament și de părinți, un colțișor pe care să îl vopsești curcubeu dacă ai chef și peste care să te simți stăpână după ce ai dat o căruță de bani pe facturi.

5. Implicarea în cauze pe care le susții. Viața de femeie căsătorită și de mamă presupune deja zi de muncă dublă, deci clar nu vei avea vreme să faci muncă de voluntariat odată ce te măriți. Nu mai punem la socoteală și eventuale disensiuni cu soțul legate de cauzele care merită implicarea ta și care merită doar un „like” pe Facebook.

6. Cunoașterea laturii neplăcute a relațiilor. Despărțirea, depresia asociată ei și serile în care adormi plângând nu sunt lucruri dezirabile, dar este mai bine să le experimentezi înainte de a spune „da”, pentru a avea certitudinea că nu se vor repeta și că nu vor deveni o prezență obișnuită în viața ta. În plus, dacă nu ai cunoscut și suferința, este mai greu să recunoști și să apreciezi o relație și un partener potrivit.

7. Cucerirea independenței de facto. Învață să faci singură multe dintre lucrurile de care ai nevoie, cum ar fi schimbarea roții în caz de pană, repararea robinetului, înlocuirea capului de duș și alte lucruri mărunte pentru care în mod normal ar trebui să te bazezi pe alții. Atenție însă, nu te amesteca în treburi prea avansate, riști să îți provoci accidente grave. Cu alte cuvinte, nu repara tu prizele ieșite din perete, el știe să o facă fără să se curenteze.

8. Fă-ți de cap. Cât timp nu e nimeni care te așteaptă și își face griji acasă, poți pleca de la serviciu direct la Paris, poți testa să vezi care e pragul tău de rezistență la alcool sau să dansezi la bară, începe propria afacere cu hăinuțe trendy pentru pisici și căței. Asumă-ți riscuri!

9. Cheltuirea de sume sufocante de bani pe ceea ce îți dorești. Mai târziu vor fi destule motive să nu o faci, iar cum pantofii Jimmy Choo nu sunt mai niciodată priorități de familie, acum e momentul să ți-i cumperi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu