joi, 10 ianuarie 2013

Alegerea pantofilor de mireasa

Pantofii joaca un rol foarte important in ziua nuntii tale. Acestia afecteaza in mod direct tinuta ta, asa ca trebuie sa fi foarte atenta atunci cand ii alegi. Multe viitoare mirese lasa alegerea pantofilor pe ultima suta de metri, cu toate ca nu este un lucru recomandat, deoarece pantofii se leaga in mod direct de rochia de mireasa. Asadar, va ofer cateva sfaturi in legatura cu momentul cel mai potrivit si modul in care pantofii trebuie alesi.

Incepe cautarile cat mai devreme. Unul din motive ar fi faptul ca, in functie de ceea ce iti doresti, modele sunt in trend in anumite perioade ale anului. De asemenea, poti sa faci niste economii si sa prinzi reduceri,pentru ca, sa fim sincere, stim foarte bine ca reprezentand o viitoare mireasa, orice femeie este dispusa sa cheltuiasca sume uriase pe pantofi, lucru care nu este tocmai recomandat, avand in vedere celelalte cheltuieli care exista pentru vestimentatia unei mirese.

De asemenea, ar fi bine sa ai pantofii pe care ti-i doresti in momentul in care te duci la proba pentru rochia de mireasa, deoarece acestia vor determina cu siguranta lungimea rochiei. Este indicat sa cumperi pantofii in cea de-a doua parte a zilei, pentru ca picioarele au tendinta sa se umfle, iar ziua nuntii tale o vei petrece in mare parte in aceeasi pereche de incaltari.

Este importanta balansarea intre pantofi si rochie, iar aici ma refer la cat de incarcata este rochia. Daca ornamentele sunt din plin pe rochie, atunci opteaza pentru o pereche de pantofi mai simpla. Iar daca rochia este mai simpla, poti merge pe niste pantofi cu un model mai bogat.

Inaltimea tocului este un aspect foarte important. Incearca sa alegi o pereche de pantofi cu toc de o inaltime apropiata de ceea ce porti tu in mod frecvent, pentru ca picioarele tale sa nu fie supuse unei presiuni mult prea mari. Incearca sa iei in considerare varianta cu ‘doua perechi de pantofi’: una mai inalta, pentru ceremonii, si alta mai joasa, pentru petrecere, ca sa poti dansa si simti bine. Gandeste-te si la cat de inalta doresti sa fi. Daca logodnicul tau este cu mult mai inalt fata de tine, poti opta pentru o pereche de pantofi cu toc mai inalt; daca el nu este cu mult mai inalt, sau de aceeasi inaltime cu tine, ar fi mai bine sa alegi un toc mai jos.

Forma piciorului este un aspect care nu trebuie neglijat, asadar daca ai un picior mai lung, evita pantofii cu botul alungit.

Stilurile pantofilor sunt foarte variate, dar tine minte ca cei decupati in fata se potrivesc oricarui tip de rochie. Trebuie sa tii cont si de locatia unde se va tine nunta, deoarece daca petrecerea va avea loc in aer liber, trebuie sa fi constienta ca tocurile de tip cui nu se vor potrivi, pentru ca se afunda in pamant si in acest caz ar fi bine sa optezi pentru niste platforme sau pantofi fara toc.

Tendinta generala in alegerea culorii pantofilor este in general culoarea alb,ivory sau crem. Cu toate astea, daca esti o mireasa care vrea sa iasa din multime,poti alege o pereche de pantofi mai colorata(rosu, albastru, galben), pe care o poti asorta, de exemplu, cu elemente din buchet. De asemenea, daca rochia are motive argintii/aurii poti alege niste pantofi de aceste culori (insa niciodata sa nu amesteci motivele argintii cu pantofi aurii sau viceversa).

Cel mai important pentru tine este sa alegi o pereche de pantofi in care sa te simti bine, confortabil si sa nu ajungi sa faci parte din miresele care dupa cateva ore stau pe scaun deoarece picioarele le dor prea tare. Dupa ce ii cumperi, pantofii trebuie purtati constant prin casa, ca sa “se lase” si pentru ca piciorul sa se obisnuiasca cu ei.

Adu-ti aminte, in ziua nuntii tale trebuie sa te simti excelent in pielea ta, sa nu te deranjeze nimic si tot ce trebuie sa se vada pe fata ta este un zambet superb de fericire, nu o grimasa de durere! Asadar, alege-ti cu intelepciune pantofii nuntii tale, ia in considerare toate variabilele, incepe cautarile cat mai devreme si nu te grabi (graba strica treaba) ! In felul acesta, totul este sortit succesului!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu